K1 i Boks

Dillian Whyte otkrio trenutak kada je izgubio kontrolu: ‘Tysonov brat me zalio vodom!‘

Dillian Whyte, Tyson Fury

 Bt Sport Box Office
Oba boksača su u jednom trenutku izgubila kontrolu, sudac morao smirivati situaciju

Dillian Whyte tvrdi kako je borba protiv Tysona Furyja otišla u krivom smjeru onoga trenutka kada je Furyjev brat Dilliana zalio s vodom. To se dogodilo u četvrtoj rundi nakon što je Dillian Whyte udario Furyja u potiljak pri čemu je i sudac morao intervenirati.

"Tyson Fury se borio prljavo, spuštao je glavu naprijed što je rezultiralo time da smo se sudarili glavama nakon čega sam zaradio otvorenu ranu."

Dillian smatra kako sudac tada nije pravilno postupio te da je opomenuo njega umjesto Furyja i time još više potpalio tenzije.

"Sudac je meni počeo govoriti da ga pustim, a ja nisam mogao vjerovati što vidim. Dobio sam udarac glavom o glavu nakon čega me još dodatno udario u potiljak. Naravno da sam mu vratio i tada je iz njegovog kuta doletila voda prema meni što je bilo ludo."

Vidjeli smo u nekoliko navrata kako je Dillian izgubio kontrolu, a sada je objasnio i zašto se to dogodilo. Smatra kako je sva krivica svaljena na njega i tvrdi kako je samo on bio žrtva.

"Krivica je svaljena na mene, a on je bio taj koji me držao, udario glavom o glavu i prljavo se borio čitavo vrijeme. Ja bih trebao samo mirno stajati i puštati da mu to sve prolazi? Ja nisam ničija vreća za napucavanje. Neću samo mirno stajati i dopuštati mu da radi što hoće, nikada nisam pa neću ni sada."

Dillian je novu priliku za napad na pojas čekao godinama, a ovoga puta sve je završilo aperkatom krajem 6. runde. Unatoč incidentima koji su se događali tijekom borbe oba borca su nakon prekida odali poštovanje jedan drugome.

Linker
12. svibanj 2024 10:52