K1 i Boks

Deontay Wilder otvorio dušu: ‘Ovo je moja posljednja prilika. Izgubio sam glad za ovime, ali...‘

Deontay Wilder

 ANGELA WEISS/AFP/Profimedia
Nakon sučeljavanja sa Zhileijem Zhangom, Wilder je podijelio kako mu je iduća borba od velikog značaja

Deontay Wilder će se boriti protiv Zhileija Zhanga u teškoj kategoriji na ‘undercardu‘ borbe za svjetski naslov u poluteškoj kategoriji između Artura Beterbieva i Dmitryja Bivola.

Beterbiev, ujedinjeni prvak WBC-a, WBO-a i IBF-a, suprotstavit će se Bivolu, nositelju WBA pojasa, za neospornu krunu 1. lipnja. Na istoj priredbi će se bivši WBC svjetski prvak teške kategorije, Deontay Wilder, vratiti protiv opasnog Kineza Zhileija Zhanga.

Zhang je impresivno zaustavio Joea Joycea u dva uzastopna dvoboja prije nego što ga je iznenadio Joseph Parker koji ga je pobijedio sudačkom odlukom. Wilder, koji je imao uzbudljivu trilogiju s Tysonom Furyjem, također je doživio šokantan poraz od Parkera.

Suočavanje sa Zhangom u dvoboju visokog uloga pruža Wilderu priliku da se ponovno visoko pozicionira u elitnom društvu teške kategorije. Nakon njihova sučeljavanja, Wilder je upitan kako se osjeća. Dao je emotivan i vrlo opširan odgovor i naglasio da mu je nadolazeća borba od velike osobne važnosti.

"Osjećam se dobro. Blagoslov je biti natrag", rekao je Wilder. "Radujem se borbi. Poštujem Zhanga, dobar je borac i poštujem ga zbog toga, ali sada je moje vrijeme. Prošao sam kroz jako puno toga. Morao sam se regrupirati i srediti. Ništa ne dolazi preko noći i jednostavno moraš gurati i gurati dok ne dobiješ ono što želiš. Sada znam što želim, trenutno sam na točki gdje sam suzio izbor i doći će noć borbe pa ćemo vidjeti imam li to ili ne... Ova borba je moje posljednje stajanje, moja posljednja prilika. Samo sam spreman raditi ono po čemu sam poznat. Biti onaj divlji Wilder kakav jesam."

Izjavio je kako je izgubio motivaciju za napredak u sportu boksa, tj. tvrdi kako to nije sport nego biznis. Međutim, kaže kako je sada okružen drugačijim ljudima, ljudima koje voli.

‘‘Izgubio sam ljubav i strast, i glad za ovaj biznis zbog puno različitih razloga. Ali sada imam priliku u kojoj radim s ljudima koje volim.‘‘

‘‘Nevjerojatno je biti među ljudima koji cijene to što radimo ovdje, koji vide ispred sebe. To što radimo nije nimalo lagan zadatak – boks: to nije više sport, to je strogo biznis i riskiramo naše živote za vašu zabavu.‘‘

Tvrdi kako mu je ovo prilika za povratak, a posebno je emotivan bio kada je pričao kako nema više što izgubiti jer je već izgubio najbliže osobe u životu, ali da je to motiviralo njegovu borbenost da ponovno proključa.

‘‘Ovaj put nema igranja, nemam što izgubiti ovaj put. Osjećam da sam već izgubio jako puno u životu, čak i neke ljude koji su mi bili najbliži. Stoga osjećam da nemam više što izgubiti, samo mogu dobiti.‘‘

‘‘Osjećam u srcu ponovno tu želju, tu glad, to čudovište. Ta zvijer se vraća. Sva ta bol s kojom sam se nosio zadnjih godina se vraća i vidjet ćete na noć borbe o čemu pričam. Sretno svima.‘‘

Wilderovu izjavu možete pogledati OVDJE.

Linker
19. travanj 2024 12:59