K1 i Boks

Zhanga pitali ima li kakvu poruku za Wildera, njegov odgovor nasmijat će sve osim ‘Brončanog bombardera‘

Zhilei Zhang

 Li Ying/Xinhua News/Profimedia
Dio intervjua u kojem se kineski teškaš obratio svom sljedećem protivniku nije bilo potrebno prevoditi

Kineski gorostas, Zhilei ‘Big Bang‘ Zhang, uskoro se vraća u ring protiv bivšeg prvaka teške kategorije po WBC-u, Deontaya Wildera. Zhanga smo zadnji put gledali u akciji 8. ožujka u Saudijskoj Arabiji protiv Josepha Parkera u borbi za privremeni pojas WBO svjetskog prvaka. Iako je u tom meču više puta rušio Parkera na pod, izgubio je većinskom odlukom sudaca. Wilder je u svojoj posljednjoj borbi u prosincu prošle godine također izgubio odlukom sudaca od Parkera, a njegovu borbu protiv "Big Banga" ćemo gledati u Rijadu, u Kingdom Areni 1. lipnja u sklopu velike ‘Matchroom vs Queensberry: 5v5‘ priredbe.

Zhang je u kratkom intervjuu za Boxing Social izjavio da se dobro osjeća i da pripreme dobro teku, a osvrnuo se i na poraz od Parkera.

‘‘Dvije stvari moram promijeniti. Prva stvar je moj um za vrijeme borbe, moram se smiriti malo više. A druga stvar je moja težina, moram spustiti nešto kilograma, ali i dalje tu ostaje moja udaračka snaga", rekao je kineski teškaš pa fokus prebacio na Wildera: "On kaže da je ovo njegova posljednja prilika, opasan je i želi nastaviti svoju karijeru, želi me nokautirati tako da moram imati potpunu pozornost. Što se tiče mog plana, Neću prepustiti sucima da odlučuju o pobjedniku".

Kinez je bio upitan i o tome hoće li eventualni poraz od "Brončanog bombardera" značiti kraj njegove karijere.

‘‘Ne, ovo je samo most kojeg moram prijeći. Moj cilj još nije postignut tako da je sljedeća borba samo most", odgovorio je pa se dotaknuo potencijalnog revanša s Parkerom: ‘‘Da, to je definitivno u igri. Ako pobijedim Wildera, volio bih imati uzvratnu borbu s Parkerom.‘‘

Zhang je iznio i prognozu meča za ujedinjenje svih teškaških pojaseva između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka.

‘‘Mislim da će Tyson pobijediti iako je Usyka jako teško uloviti jer je strašno brz i nepredvidiv. Ali ipak mislim da će Tyson uspjeti doći do pobjede. Moguće je i da Usyk dobije tu borbu, ali male su šanse.", rekao je 40-godišnji teškaš kojeg je novinar Matt Lenihan za kraj upitao ima li kakvu poruku za Wildera.

"Bang, bang, bang", rekao je, među ostalim, dobro raspoloženi Zhang, a za prijevod njegove jasne poruke nije bila potrebna intervencija prevoditelja.

Linker
01. svibanj 2024 09:26