Prije i poslije

Od obične bijele lampe do umjetničkog kućnog detalja

 minimalizamzivotprostor.com, IKEA
Krenulo je s Ikeinim sjenilom i bazom za podnu lampu, a završilo je trendi rasvjetom

Arhitektica Iva Klepo Lepur u slobodno vrijeme piše zanimljiv blog za koji kaže da je njezin ispušni ventil. Na njemu je objavila i ovaj genijalni i jednostavno izvediv “prije i poslije” projekt kojim možete obogatiti i potpuno promijeniti svoj dnevni boravak ili, pak, spavaću sobu. Slobodno joj ukradite ideju, neće se ljutiti.

Iva Klepo Lepur supruga je i majka troje djece, a po zanimanju diplomirana inženjerka arhitekture. Kaže da kao i svi kreativci, odjednom radi puno različitih stvari. Strast su joj arhitektura (logično), interijeri, fotografija, sviranje klavira, crtanje, ali i pisanje. Kada piše, teme su joj uglavnom vezane uz minimalizam, o tome kako svoj prostor i život učiniti što jednostavnijim. Piše i zanimljiv blog (www. minimalizamzivotprostor.com) koji je zapravo njezin ispušni ventil.
Nama je, pak, pokazala kako je, brzo i jednostavno, preuredila i promijenila izgled bijele lampe iz Ikee. To je njezin DIY projekt iz karantene.

image
minimalizamzivotprostor.com

- Koristila sam i bazu i sjenilo iz Ikee (Ikea sjenilo SKOTTORP i Ikea baza za podnu lampu SKAFTET), a ukrašavala sam ih akrilnom bojom i širokim kistom. Ako imate boje za tkaninu, i nju možete iskoristiti za platnena sjenila. Akvarel sa svojim slojevima i prozirnim tonovima također može funkcionirati lijepo. Za plastična i papirnata sjenila akril je dobro rješenje. Inače, samo napomena; ja sam doma već imala ovu lampu pa sam je odlučila osvježiti. Naravno, vi to možete napraviti i na visilici ili stolnoj lampi - kaže arhitektica Iva Klepo Lepur i dodaje da uzorak, kad se odlučite za onaj kakav želite, treba najprije izvježbati na papiru, jer nema baš prilike za ispravak.

image
minimalizamzivotprostor.com

- Htjela sam pomalo neuredan i artistički potez sa širokim kistom, da se i sve nepravilnosti pokažu na teksturi sjenila. Mislim da bi lijepo izgledalo i grupirati neke uzorke spužvicom. Ili iste uzorke ponavljati u više boja, stvarno imate puno mogućnosti, slobodno se poigrajte. Birajte želite li cijelo sjenilo ukrasiti ili kao ja, samo na jednom mjestu - otkriva.

image
minimalizamzivotprostor.com

image
minimalizamzivotprostor.com

TROŠKOVNIK

• SKOTTORP sjenilo lampe, bijela, 33 cm - 70 kn, Ikea
• SKAFTET osnova za podnu lampu, crna - 180 kn, Ikea
• Kist za slikanje, široki - 38 kn, slikarskipribor.hr
• Akrilna boja, 120 ml - 50 kn, slikarskipribor.hr

UKUPNO: 338 kn

Više na: minimalizamzivotprostor.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:37