INTERIJER OD 33 KVADRATA

Moderan i funkcionalan mali stan uređen za mladu ženu

U ovom su projektu dizajneri interijera iz Ricco Interno studija uspjeli stvoriti prozračni prostor, zadržati funkcionalne zone i dodijeliti dovoljno prostora za smještaj sustava za pohranu

U ovom malom stanu od 33 četvorna metra, autori su projekta bili fokusirani na praktičnost i estetsku komponentu, racionalno koristeći svaki četvorni metar u okviru općeg koncepta. Cilj dizajnera interijera bio je stvoriti jednostavne, čiste linije, svjetlo, meke boje bez nepotrebnog opterećenja životnog prostora, pazeći na funkcionalnost. Gdje god je to bilo moguće, stvorili su sustav za skladištenje velikog kapaciteta.

Klijentica je mlada žena koja je u svom malom stanu željela opremu i dekor jasnih linija bez nepotrebnog namještaja i suvišnih detalja. Prilikom uređenja klijentica je imala dvije želje: odvojenu spavaću sobu i veliki sustav za odlaganje stvari. No, nije sve išlo sasvim glatko. Kut glavnog zida koji je prolazio pored ulaza učinio je nepravilni oblik prostorije, ali su dizajneri uspjeli smisliti dobro rješenja. Postavili su ormariće na zid i geometrija je ispravljena. Televizor je ugrađen u jedan od ormara, kuhinja je smještena tik uz ulazni hodnik, s blagovaonicom na kraju, stvoren je mali dnevni boravak i spavaća soba s prozirnim staklenim kliznim vratima.

Površine su svugdje ujednačene, što vizualno povećava prostor. Pod u hodniku i kuhinji je svijetao drveni granit, u sobi hrast. Zidovi su obojeni u bijelo. Pod i zid u kupaonici su prekriveni porculanskim pločicama., a kako visina nije previsoka (2,55 m) strop je iste boje kao i zidovi, što je učinilo stan prostranijim.

Foto: ricco-interno.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 23:27