Malen i kompaktan

Stan od 33 m2 savršen za dvoje

 

Stančić na fotografijama prostire se na samo 33 četvorna metra, a nalazi se u blizini Stockholma u Švedskoj. Malen i kompaktan, idealan je za mladi par bez djece jer se u prostoru uz kupaonicu i ostavu nalazi samo jedna velika prostorija podijeljena na različite zone. U stan se ulazi kroz hodnik koji prvo vodi do male bijele kupaonice s tušem.

Dnevni boravak čini jednostavna i mala siva kutna garnitura smještena uz veliki prozor.

Zona dnevnog boravka vizualno je odvojena od ostatka ovog bijelog prostora pomoću tamno obojenog dijela zida na kojem u obješene uokvirene slike i tri kvadratične police koje služe za odlaganje sitnica. Police su iste boje kao i sam zid, što stvara izvrsni efekt stapanja s pozadinom.

Iz hodnika se ulazi u prostor u kojem se nalaze kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak, a spavaća soba zapravo je zavučena u uzak prostor odvojen od kuhinje zidom. Kuhinja je mala i jednostavna, opremljena tamnim donjim kuhinjskim ormarićima i kuhinjskim otokom s radnom plohom od materijala koji sliči na mramor.

U kuhinji se nalaze duboki bijeli sudoper i štednjak s pripadajućom napom od nehrđajućeg čelika. Bijeli hladnjak i dodatni prostor smočnice u obliku ormara s otvorenim policama nalaze se zapravo u proširenju hodnika koji je odvojen zidom od kuhinje. Dnevna svjetlost u ovaj dio stana dolazi kroz zastakljeni otvor u zidu s crnim metalnim okvirom.

Na kraju se nalazi mala blagovaonica koju čine drveni stol na rasklapanje i nekoliko stolica. U blizini je dodatni prostor za odlaganje stvari i odjeće od prostora odvojen teškom zelenom zavjesom.

Dnevna soba gleda prema bračnom krevetu u spavaćoj sobi uvučenoj u uzak kutak stana koji u potpunosti ispunjava. Uz krevet se nalazi prozor kroz koji prodire dnevno svjetlo, a knjige i ukrasi smješteni su na visoku policu na zidu iznad kreveta. Odličan mali stan, zar ne?

Izvor: Planete Deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 07:51