Napokon proljeće!

D&D magazin, JOŠ SAMO DANAS, (26. travnja) na kioscima: Selimo se na naše balkone i terase

Novi broj magazina D&D
Donosimo sve o japandiju, stilu koji uzima najbolje od Skandinavaca i Japanaca, stoga ne čudi što je osvojio interijere diljem svijeta

Život u gradu drastično se promijenio unatrag godinu dana. Uz akcije #ostanidoma i #budi odgovoran, mnogo je ljudi postalo svjesno koliko je važan kontakt s prirodom, pogotovo u vrijeme pandemije, koja je ograničila kretanje, boravak na otvorenom i druženja s dragim ljudima. Još tijekom prvog lockdowna, mnogi su shvatili koliko je dragocjeno kod kuće ili stana imati balkon, terasu ili vrt. Neki su se jednostavno opuštali na njima nakon rada od doma, a neki su se okrenuli i urbanom vrtlarenju. Ove godine, dolaskom lijepih dana, ta se tradicija nastavlja, a naša je redakcija pripremila brojne ideje kako maksimalno iskoristiti svaki centimetar vanjskog prostora.

image
Berislava Picek/Cropix

INSPIRACIJE

Naime, jedna od tema u novom broju časopisa Dom&Dizajn, koji se na kioscima može kupiti ove nedjelje, 25. travnja, upravo su zelene oaze usred grada. Pripremili smo foto-editorijal s inspiracijama kako urediti, oplemeniti i ozeleniti balkone i terase te u njima maksimalno uživati, pa čak i ako ste okruženi zgradama i neboderima. Upravo jedna od fotografija iz tog editorijala krasi naslovnicu D&D-a.

Bavili smo se i uređenjem interijera te doznali sve o japandiju, čija je popularnost porasla baš tijekom pandemije. Riječ je o hibridnom stilu koju uzima ono najbolje iz japanske i skandinavske kulture, a ne treba posebno naglašavati kako oba naroda imaju duboko ukorijenjen osjećaj za estetiku minimalizma i funkcionalnost iznad svega. U velikoj temi broja donosimo glavne odrednice tog stila, njegove karakteristične materijale i boje te jednostavne načine kako ga unijeti u svoj dom uz proizvode iz domaćih trgovina.

STRUČNI SAVJETI

S obzirom na to da je travanj mjesec u kojem se obilježava Dan planeta Zemlje, a brojne kampanje raznih tvrtki i organizacija upozoravaju na gorući problem klimatskih promjena, i mi smo pripremili temu kojom potičemo promjenu svakodnevnih navika s ciljem očuvanja okoliša i održivog načina života.

Između ostalog, posjetili smo i dva divna interijera: luksuznu kuću za odmor na Kvarneru i topli stan u Novom Zagrebu. Stoga nedjelju rezervirajte za listanje D&d-a i uživanje u svojim omiljenim temama, shopping editorijalima, tutorijalima i stručnim savjetima o uređenju doma. Dojmove, prijedloge, pa i kritike, šaljite nam na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:44