Cool mjesto: Falkensteiner Hotel

Čisti hedonizam koji itekako zaslužujete
Profil
Ime:
Falkensteiner Hotel & Spa Iadera
Lokacija:
Punta Skala Resortu u Petrčanima
Arhitekturu i dizajn interijera:
Boris Podrecca i Matteo Thun

Dalmacija ima najljepši zalazak sunca na svijetu! Ljepši je i od onog u Key Westu na Floridi, s oduševljenjem je govorio poznati režiser Alfred Hitchcock. Složit ćemo se s tim. A jedan od najljepših dalmatinskih gradova, Zadar, otprije godina dana ima i prvi hotel s pet zvjezdica – Falkensteiner Hotel & Spa Iadera smješten u Punta Skala Resortu u Petrčanima.

Ovaj luksuzni hotel, omiljeno odredište brojnih visokoplatežnih gostiju iz svih dijelova svijeta, pravi je antistresni, seksi hotel u kojem se sve bazira na odmoru, opuštanju i zaboravljanju problema. Wellness iskustvo u ovom hotelu dovedeno je na jednu posve novu razinu.

Dvoetažni Acquapura SPA koji se prostire na čak 6000 m2 unutarnjeg i vanjskog prostora ostavit će bez daha i najzahtjevnijeg klijenta. Inspiriran Orijentom i ljekovitim kristalima te dragim i poludragim kamenjem u Acquapura SPA centru uživat ćete u jedinom crnom hamamu na 700 m2 koji pruža jedinstveni luksuz tradicionalne orijentalne kulture kupanja.

Pored hamama, ovdje se nalazi nekoliko sauna, u kojima se ističe “zemljana” sauna s panoramskom pogledom na more, zatim nekoliko bazena, te relax prostorije za opuštanje s ljuljačkama i vodenim krevetima. Acquapura SPA nudi gotovo vrtoglavi izbor zdravih, njegujućih i uljepšavajućih tretmana s potpisom kozmetičke kuće Anne Semonin. Što se tice smještaja, hotel ima 210 soba i suitea od kojih 160 dvokrevetnih soba s 32 m2, 39 Junior suitea sa 40 m2, 11 Senior suitea sa 53 do 60 m2.

Sve su sobe vrlo udobne, prozračne, opremljene vrhunskom tehnologijom, kupaonicama s kadom i tušem, pisaćim stolom, garniturom za sjedenje, minibarom, sefom, klimom te balkonom s impresivnim pogledom na zadarski arhipelag. Za prvoklasnu arhitekturu i dizajn interijera zaslužan je dvojac Boris Podrecca i Matteo Thun koji su svoja umijeća iskazali posebno u wellness području koje se prostire na čak 6000 m2.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 17:49