PING PONG STAN

Arhitekt sam za sebe uredio stan od 8 kvadarta i prekrio ga s 25 000 ping pong loptica

 Snarkitecture

Iz daleka, zidovi ovog malenog stana u Brooklynu izgledaju kao da su prekriveni 3D tapetama, ali približite li se i čeka vas prilično iznenađenje. Daniel Arsham, partner i suosnivač Snarkitecture, međudisciplinarne tvrtke koja spaja umjetnost i arhitekturu, upotrijebio je 25 000 ping pong loptica koje su izgubile sposobnost odbijanja kako bi stvorio ovaj nevjerojatan zidni mozaik kao dio ubrzanog dizajnerskog eksperimenta, prenosi 6sqft.

image
Snarkitecture
image
Snarkitecture
image
Snarkitecture

Prostor od 8 četvornih metara potkrovlje je spojeno s većim radnim prostorom od 230 četvornih metara koji pripada studiju Snarkitecture. Osim eksperimenta s ping pong lopticama, to je studija jednostavnog življenja, jer Arsham ima samo krevet s ugrađenim policama i komodu. Za ulazak u potkrovlje penje se ljestvama koje prolaze kroz uredsku kupaonicu, a prostor koristi samo za spavanje, odijevanje, učenje i skladištenje.

image
Snarkitecture
image
Snarkitecture

Vratimo se na ping pong loptice. Prerađeni materijal stvara očaravajući, teksturirani uzorak koji je iznenađujuće umirujući. Fast Co. Design navodi da su loptice za stolni tenis vrlo zapaljive, ali Snarkitecture uvjerava da su loptice prekrili vatrootpornim premazom. No najbolje smo sačuvali za kraj - zidni dekor je koštao manje od 100 dolara po kvadratnom metru, a za njegovu izradu bila su potrebna samo dva mjeseca. Počnite iskopavati svoje stare ping pong loptice!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 11:23