POSEBNE PONUDE

Tri zagrebačke adrese na kojima možete pojesti dobar ručak u sljedovima bez da potrošite previše novaca

Dobra su opcija za poslovni ručak, ali i za slavlje posebnih prilika u životu

Kada ste u potrazi za mjestom na koje ćete odvesti poslovne partnere ili na kojem ćete uz pomno osmišljene zalogaje proslaviti važan događaj u životu, razmislite o ručku u sljedovima. Na tri adrese koje ostavljamo u nastavku nude se jela kakva ne možete pojesti na puno mjesta u gradu, dio su menija od tri ili četiri slijeda i neće vas koštati previše, a sigurni smo, itekako će se svidjeti onima koje ste odlučili počastiti.

POZNATO MJESTO U CENTRU GRADA

U Dubravkinom putu, jednom od poznatijih zagrebačkih restorana trenutno pod vodstvom mladog chefa Tibora Valinčića, svojevremeno su u ponudu uveli meni od tri ili četiri slijeda za ručak. Poslužuju ih između 12 i 16:30 sati, a uključuju hladno ili toplo predjelo, glavno jela i desert za 47 eura ili hladno i toplo predjelo, glavno jelo i desert za 60 eura. Početkom listopada izbacili su i novi jesenski meni na kojem se nalaze jela kao što su pečena ukiseljena buča s ciklom i krekerom od peršina, tri vrste tartara (riblji i mesni), zatim krem juha od buče s porilukom, rižoto i tjestenina, pečena buča s kremom od cvjetače, jelo inspirirano brudetom i dva mesna specijaliteta. Budući da su u Dubravkinom putu posebno poznati po fantastičnim desertima, posebnu pažnju vrijedi posvetiti i tom dijelu menija, na kojem se trenutno nalazi Tarte tatin sa sorbetom od Granny Smith jabuka te tiramisu od kestena, a gosti mogu odabrati i platu s izborom sireva koja se nadoplaćuje 6,50 eura. Više informacija potražite na njihovim službenim stranicama.

image
Dubravkin Put Facebook/
image
Dubravkin Put Facebook/

TAPASI ZA DVOJE

Kako smo nedavno pisali, ručak u sljedovima sada nudi i SOL tapas na hrvatski. Cijena je 36 eura i uključuje po tri slijeda za dvije osobe. Ručak poslužuju od 12 do 16 sati, a za prvi slijed nude carpaccio od bijele ribe i goveđi tartar, zatim njihovu slavnu pašticadu u njoku i krokete od sipe, ječma i koromača za drugi slijed te kolač od lješnjaka i Međimoreo za desert. Nedavno smo isprobali carpaccio i tartar te krokete od sipe i bili su vrlo dobri do odlični. S obzirom na to da su u pitanju tapasi, porcije su bile konkretne pa, odlučite li se iskoristiti ovu ponudu, iz restorana nećete otići gladni. Budući da se SOL nalazi na popularnoj lokaciji, na samom Trgu bana Josipa Jelačića, stol je uvijek dobro rezervirati. Više informacija potražite na društvenim mrežama.

image
Facebook @soltapasnahrvatski/
image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

PROVJERENO DOBRO MJESTO

S ručkom u sljedovima ne možete pogriješiti niti ako se zaputite u Le Bistro zagrebačkog hotela Esplanade. Nude tri slijeda uz čašu vina kuće, kavu ili čaj, a dnevni meni služe od 12 do 18 sati. Cijena je 34 eura po osobi. Odlazak u Le Bistro tako može biti odlična prilika da isprobate njihove nadaleko poznate zapečene štrukle, uživate u dobrim ribljim i mesnim jelima, tjesteninama ili kremastom rižotu. Nedavno smo upravo tamo pojeli dobar tatarski, ali i odlične deserte. S ovim mjestom, dakle, ne možete previše pogriješiti. Detalji vas čekaju ovdje.

image
/Fotografije: Arhiva Hotela Esplanade
image
Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:19