GDJE BRATI JAGODE?

Pronašli smo način kako kilogram jagoda platiti jeftinije, cijene se kreću od 2,50 do 4 eura

Branje jagoda je bolja i povoljnija opcija od kupovine u supermarketu, a da ne govorimo koliko je zabavno, pogotovo ako idete s obitelji ili prijateljima

Nakon što smo nedavno ponovno posjetili voćnjak Agra u Međimurju i nabrali nekoliko kilograma svježih jagoda, odlučili smo saznati gdje se opcija samobranja nudi u Zagrebu i okolici. Ovo je, naime, barem se nama čini, odličan način da dođete do veće količine jagoda i budete sigurni da su domaće, da izbjegnete pola mjerice trulih i premekanih plodova kakve često "uvaljuju" neprovjereni prodavači na tržnicama i supermarketima, a uz to se i dobro zabavite u društvu prijatelja i obitelji.

image
Lidija Lončarić/

Berba jagoda provjereno će biti zanimljiva i najmlađima, ali i dobar način za provesti pola sata ili sat vremena na otvorenom. U nastavku donosimo nekoliko adresa gdje već ovih dana možete svratiti nabrati kilogram ili dva, za kolač, džem ili tek onako, za uživanje s nogu. Sve što vam sada preostaje jest pripremiti najveću posudu koju možete pronaći, navući stare tenisice i zaputiti se na neku od navedenih adresa.

image
Lidija Lončarić/

ZAGREB I OKOLICA

Ove godine uslugu samobranja jagoda nudi gospodarstvo Plodovi Kovačević, koje se nalazi u Soblincu. Jagode su uglavnom dostupne cijeli dan, ali prije odlaska na adresu u Sesvetama, svakako vrijedi provjeriti kakvo je stanje na njihovoj Facebook stranici. Tamo, naime, objavljuju kako stoje s količinama i kada zainteresirani mogu doći u berbu.

U berbu kod Kovačevića možete ponijeti i svoju ambalažu, a cijena za kilogram jagoda ovdje je 3,50 eura. Osim jagoda, nude i šparoge.

image
Plodovi Kovačević Facebook

Na OPG-u Đorđo Jurić, u Botincu (Brezovačka cesta 47), također je početkom svibnja otvorena samoberba jagoda. Kilogram je 3 eura, a posjetitelji mogu svratiti svakog dana od 8 sati ujutro.

@letina.14 Prvi put sam bila u samoberbi jagoda u mjestu Botinec, opg Giorgio Jurić. Prefora doživljaj kad si sam ubereš jagode koje ti želiš. 🥰🍓 #zagreb #zagrebcroatia #strawberry #strawberries #fyp ♬ original sound - letina.14

I OPG Darko Maravčić iz Horvata (Mavračići 25) nudi opciju samostalne berbe, no budući da nismo pronašli konkretne informacije, svakako je prije odlaska do njihovog voćnjaka dobro provjeriti stanje. Više informacija čeka vas ovdje.

IZVAN ZAGREBA I OKOLICE

Jagode iz Starog Slatnika kod Slavonskog Broda, iz OPG-a Čuljak, i ove su godine među popularnijim opcijama kada je u pitanju samostalno branje. Nude ih po cijeni od 2,50 eura po kilogramu, a brati se mogu od 7 do 11 i od 17 do 20 sati svakog dana. Prethodna najava dolaska je obavezna. Više informacija potražite ovdje.

image
Opg Čuljak Stari Slatinik Facebook/

U Međimurju samobranje ove godine nude čak dva OPG-a, ranije spomenuta Agra u Vratišincu te voćnjak u Nedelišću, uz glavnu cestu između mjesta Nedelišće i Pušćine.

image
Lidija Lončarić/

Cijena za kilogram na obje adrese je 4 eura. Voćnjak Agra otvoren je od ponedjeljka do nedjelje od 8 do 19 sati, dok se u Nedelišću jagode mogu brati od ponedjeljka do petka, od 9 do 18 sati, a subotom i nedjeljom od 10 do 18 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 07:47