naši favoriti

Ovo su najbolji džemovi na našem tržištu koje ovih dana možete staviti u svoje kekse, rolade i torte

Bez obzira na to tražite li džem ili pekmez kojim ćete spajati kekse ili ga planirate dodati kao sloj torte, ovo su neki od najboljih koje na domaćem tržištu možete pronaći

Već smo se opasno bacili na pripremu božićnih keksića i kolača, a primijetili smo kako u velikom broju vrsta koje radimo, među ostalim sastojcima, koristimo i džemove. Prisjetili smo se zato naših favorita s testiranja i dodali im još nekoliko s kojima baš nikada ne možete pogriješiti te vam u nastavku donosimo kratku, ali slatku listu najboljih. Spremite je na sigurno i sjetite je se kada spajate zvjezdice, radite sočnu roladu ili sloj džema dodajete u svoju blagdansku tortu.

FAVORIT IZ SUPERMARKETA

Kada smo svojevremeno proveli testiranje džemova, pekmeza i namaza od šljive iz supermarketa, izdvojili smo nekoliko favorita. Dida Boža pekmez od šljiva bio nam je najbolji u kategoriji glatkih pekmeza, što nam se čini dobrom opcijom za spajanje keksića poput linzera ili za popularne husare.

image
Biljana Blivajs/cropix/

Najbolji na našem kušanju bila je Alnaturina kaša od šljiva. Sva tri namaza bila su taman slatka i kiselkasta, neke bismo čak mogli jesti i na žlicu, a odlična su opcija i, dok čekate da se tijesto za kekse ohladi ili biskvit ispeče, za namazati na kruh ili palačinke.

OMILJENA MALINA

Džem od maline malog proizvođača ZEST&co. jedan nam je od vječnih favorita kada su u pitanju džemovi. Blago kiselkast, divnog okusa prave maline, ovo je također jedan od onih koji najviše volimo jesti na žlicu. Osim maline, pod brendom Zest pronaći možete još nekoliko varijanti džemova. Tu su tako whiskey i borovnica, zatim limeta i mango, višna a la Griote te jagoda. Pronaći ih možete u pekarnicama Korica, Fisheriji te na još nekoliko drugih adresa ili naručiti porukom putem društvenih mreža. Više detalja potražite na njihovim društvenim mrežama.

Priču o Zest džemovima pročitajte ovdje.

image
Ena Kokanović Nagy/

SMOKVA S KOJOM NEMA GREŠKE

Volimo i eko pekmeze brenda Šinjorina smokva. Kako sami kažu, sadrže samo jedan sastojak, a to je ekološko voće i baš ništa više. Tko jednom isproba njihove nagrađivane pekmeze od smokve, mandarine i šljive, vrlo vjerojatno će im se poželjeti vratiti, bez obzira na to kombinira li ih s palačinkama, kruhom ili u kolačima. Nabaviti ih možete u specijaliziranim trgovinama i većim supermarketima, a sve detalje možete pronaći na društvenim mrežama Šinjorina Smokva.

image
Jure Miskovic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:17