VIKEND NA OTVORENOM

Mali OPG-ovi, keramika, proljetni zalogaji i mjehurići: tri kul gastro događaja koja ne propuštamo

Najavljuju sunčanu subotu koju bi bilo šteta provesti kod kuće, evo dobrih ideja za dnevni izlazak s obitelji ili prijateljima

Razmišljate li o suboti u dobrom društvu i uz kakav dobar zalogaj, ali još uvijek niste točno sigurni gdje ići, za vas imamo tri dobre ideje. Osim što možete povesti i prijatelje ili obitelj i dobro se zabaviti, na ovim mjestima možete uživati i u dobroj hrani, piću, a poneke proizvode čak i kupiti pa ponijeti kući.

Q‘ART u tvom KVARTU (Projekt Ilica) ovog puta dolazi u park Ribnjak, u samom centru Zagreba, a ipak nekako skriven od velikih gužva. Tamo će se, među ostalim, nuditi proizvodi malih proizvođača pa tako možete svratiti kupiti jedinstvene šalice ili tanjure, ali i opskrbiti se novom zalihom bučina ulja, meda i drugih domaćih proizvoda. Također, najavljuju organizatori, u sklopu ovog događaja, moći će se kušati i specijaliteti različitih kuhinja svijeta. Više informacija potražite ovdje.

Na drugom dijelu grada, na adresi Grada Mainza 19, u studiju hAndEarth artisan pottery, ove subote, 23. ožujka, održat će se jedan sasvim drugačiji brunch. Keramičarka Viktorija Bartolović u suradnji s Anđelom Ivičević (Kužinica) priprema druženje koje bi posebno moglo privući ljubitelje mjehurića, lijepe keramike i dobre hrane.

Naime, dok razgledavate (i kupujete) Viktorijino ručno rađeno posuđe, uživati možete u proljetnim zalogajima, ali i odabranim pjenušavim prirodnim vinima iz Nesputanih vina, Isa kombuchi te Saso Mange pivu. Više informacija potražite ovdje i ovdje.

Treća ideja, koja uopće nije loša uoči Uskrsa, pogotovo ako još niste kupili šunku i druge divote koje ćete servirati na blagdanskom stolu, odlazak je na Bundek gdje se do nedjelje održava već tradicionalni i vrlo posjećen Sajam OPG-ova Zdravo je pravo.

Više od 90 izlagača i ovog će puta posjetiteljima ponuditi svoje domaće proizvode ekološkog i kontroliranog porijekla - od suhomesnatih kao što su kobasice, slanina, kulen, kulenova seka i šunka, preko domaćeg kruha, prirodnih čajeva, svježeg voća i povrća iz prirodnog uzgoja, do pekmeza, ajvara i drugih zimnica, sokova, vina, kupinovog vina, bučinog i maslinovog ulja, do slastica, jestivih poklon-paketa te sadnica. Sajam je otvoren i subotu i nedjelju od 10 do 20 sati, a ulaz je slobodan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2024 10:19