VELIKO TESTIRANJE

Kušali smo sve što će se nuditi na ovogodišnjem Fuliranju! Srdoč radi top burgere, a favorit je i sarma

Ekipa s Fuliranja održala je ekskluzivno kušanje jela koja će se nuditi na kućicama, bili smo tamo i donosimo dojmove

Ove srijede, 22. studenog, u zagrebačkoj Laubi organizirano je ekskluzivno kušanje jela koja će se nuditi na kućicama na ovogodišnjem Fuliranju. Podsjećamo, Fuliranje će se održavati na Trgu Josipa Jurja Strossmayera od 29. studenog do 7. siječnja. Ekipa koja stoji iza organizacije ovog velikog i svakako jednog od najpopularnijih događanja u sklopu zagrebačkog Adventa ove je godine kušanje odlučila provesti prije samog početka kako bi se javnost na vrijeme pobliže upoznala sa svime što ih na gužvovitom Strossmayerovom trgu čeka. Budući da smo i sami prisustvovali kušanju, u nastavku izdvajamo neka od jela koja bismo već sada mogli prozvati favoritima.

Za početak, na stol je stigao burger Denija Srdoča i ekipe iz Neba, koji stoje iza kućice Nebo By Deni Srdoč Streetstyle. Burger koji smo kušali rade s dry aged junećim mesom, cheddar sirom i raguom od gljiva u mekom brioche pecivu i u pitanju je svakako jedan od naših favorita. Svidjela nam se kombinacija slasnog, sočnog mesa i kremastog umaka od gljiva te slatkoća peciva. Burger je poveći, zasitan i prilično ukusan. Čak bismo rekli najukusniji od svih koje smo na Srdočevim kućicama do sada isprobali.

image

Burgeri koje će na Fuliranju pripremati Deni Srdoč i njegova ekipa na kućici Nebo by Deni Srdoč Streetstyle

Marko Todorov/Cropix
image

Deni Srdoč

Marko Todorov/Cropix

Svidjele su nam se i kombinacije s pohanom piletinom koje je za Fuliranje osmislio Marko Palfi u suradnji s pivovarom The Garden, koji stoje iza kućice Full Circle. Favorit su nam bao buns punjeni prženim, hrskavim pilećim fileom, majonezom od hrena i kopra te domaćim kiselim krastavcima. Poznato, sočno, a upakirano u malo drugačiji, zanimljiviji zalogaj. Zabavno, hrskavo i zasitno.

image

Marko Palfi svoja će jela nuditi na kućici Full Circle

Marko Todorov/Cropix
image

Marko Palfi

Marko Todorov/Cropix

Ljubitelji pizze bit će, sigurno smo, zadovoljni s nekoliko varijanti pizze u stilu napoletane koju donosi ekipa iz Pizza Social Cluba. Mi smo isprobali margheritu i, s obzirom na uvjete u kojima je pripremljena i u kojima će biti pripremana na Fuliranju, bila je prilično dobra, tanke sredine i prozračnih rubova, s blago kiselkastim umakom i dovoljno mozzarelle koja se lijepo razvlači. Možemo zamisliti kako je još vruću jedemo na hladnom zimskom zraku na kućici na Fuliranju i koristimo za slasno zagrijavanje prije nego što krenemo u blagdanski izlazak s ekipom. Cijene pizza na kućici Pizza Social Cluba, kako smo saznali, kretat će se od 7 do 10 eura, ovisno o nadjevima.

image
Marko Todorov/Cropix

Među top tri favorita svakako bismo uvrstili i malo drugačiju sarmu ekipe iz Picnic&Mingle Fun. Nudili su je i prošle godine, kada je bila apsolutni hit, a rade je s espumom od krumpira i muškatnog oraščića, kapljicama ulja peršina i dehidriranom dimljenom paprikom. Možda vam sve zajedno na prvu zvuči previše, ali kada žlicom zagrabite zalogaj ovog kremastog jela i u ustima osjetite okus sarme na nekoj drugoj razini, stvari sjedaju na svoje mjesto. Ovo je ujedno i jedno od onih konkretnijih jela nakon kojih vam neće trebati čak niti desert.

image
Marko Todorov/Cropix
image

Vedran Božičev koji stoji iza brenda Picnic&Mingle Fun

Marko Todorov/Cropix

Također, dobro je spomenuti, ekipa iz Picnica ove je godina otišla korak dalje i s koktelima pa su tako s ekipom iz Kroštule razvili sasvim posebnu kombinaciju. Riječ je o Kuhanom Panettone koktelu koji rade tako da spajaju čaj od kamilice, panettone, kokosovu vodu, svježi sok od naranče i slanu karamelu.

"S obzirom na to da je Panettone baza koktela, izabrana je votka kao neutralan alkohol koji će minimalno utjecati na okus samog koktela. Uz votku i topli panettone u koktelu se također nalazi i liker od vanilije i svježi limun za balans okusa. Dodana vrijednost ovog koktela je njegov zero waste segment, s obzirom na to da Picnic u procesu izrade koristi estetski nesavršen panettone koje ne uspijeva naći svoje mjesto na policama Kroštulinih partnera", objasnili su nam iz Picnic&Mingle Fun.

image
Ivaperincic/

Među ostalim jelima, ugodno nas je iznenadio i sendvič s kobasicom Damira Tomljanovića, najpoznatijeg po ulozi člana žirija u popularnom kulinarskom showu Masterchef Hrvatska. Tomljanović kobasicu pakira u somun i spaja s kupusom i umakom na bazi senfa, sendvič je dovoljno velik i sočan, a u slučaju da cijena ne bude previsoka, vrlo dobar odabir za one koji u ovo doba godine i obično na kućicama najradije biraju kobasice.

image
Marko Todorov/Cropix
image

Damir Tomljanovic

Marko Todorov/Cropix

Između redova kobasica u pecivu s različitim dodacima, kojih će na Fuliranju, čini se, biti popriličan broj, lako je zaključiti, posebno su se istaknuli oni s malo drugačijom ponudom. Svidjeli su nam se tako i bao buns ekipe iz Izakaye u kojima spajaju hrskave pržene kozice i blago ljutkastu coleslaw salatu. Bogato nadjeveno, meko, hrskavo i sočno istovremeno, ovo jelo dobra je opcija za one koji uvijek i svugdje traže jela inspirirana azijskom kuhinjom.

image
Darko Tomas/Cropix

Zanimljivo je dodati i kako će ekipa iz Boogie Laba na Fuliranju nuditi popularne cronuts u dvije varijante, slanoj i slatkoj koju rade s pistacijom i limunom.

Na kraju, sudeći prema kušanom, ovogodišnja ponuda na Fuliranju bit će prilično zanimljiva i na 17 kućica, koliko će ih biti na Strossmayerovom trgu, svatko će svakako moći pronaći nešto za sebe.

image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:08