HIT SLASTIČARNICE

Hvar, Rovinj, Dubrovnik i Vis: mjesta za koja morate znati, nude predobar sladoled i kolače

Bez obzira na to tražite li dobru slastičarnicu ili samo želite pojesti ukusan kolač, ovaj popis itekako će vam dobro doći

Dobroj ledenoj slastici ili laganom kolaču ljetnih okusa u ovo je vrijeme godine zbilja teško odoljeti, posebice ako uživanje u istima uključuje i pogled na more ili odmor od sunca u jednoj od uskih uličica u omiljenom mjestu za ljetovanje. Godišnji iskoristite na najbolji mogući način i, bez obzira na to ljetujete li u Rovinju, Dubrovniku, Visu ili Hvaru, svratite na jednu od adresa koje donosimo u nastavku. Tamo vas, naime, očekuju vas prave ljetne poslastice!

HVARSKI HIT OVOG LJETA

Adresa: Kroz Burak 17, Hvar

Više informacija: Glod Instagram

Na Hvaru je nedavno otvorena slastičarnica Glod. Riječ je malom, simpatičnom mjestu na kojem možete uživati u originalnim okusima otoka Hvara jer se ovdje, naime, u svakoj slastici nalazi barem jedan autentični sastojak toga kraja. Također, sastojci koje koriste pri izradi ekološki su pa tako jaja nabavljaju iz mjesta Brusje, kozji jogurt stiže iz OPG-a Vranković, koriste i domaći med te limune iz vlastitog vrta. Slastice ovdje izgledaju kao mala remek djela, a osim što ćete se zasladiti, u Glodu možete pojesti ili za ponijeti kupiti i granolu, ledene napitke poput njihove limunade te dobru specialty kavu koju dobavljaju od ekipe iz Cogita. Poslužuju je u lijepim šalicama, a popiti je možete i na ljuljačkama ispred lokala pa odmah napraviti i koju kul fotografiju za Instagram.

"PA TI ODOLI" OVAKVOM SLADOLEDU

Adresa: Ulica Ivana Farolfija 30A, Vis

Više informacija: Pa ti odoli Instagram

Vis je posljednjih godina jedna od popularnijih destinacija za godišnji odmor, a to i ne iznenađuje previše s obzirom na divne prizore i sjajnu hranu koja se tamo nudi. Osim finih morskih delicija, još se jedno mjesto među gostima istaklo kao iznimno popularno. Pa ti odoli je relativno nova slastičarnica na Visu, a prema mnogima nude i najbolji sladoled. Osim klasičnih okusa, birati možete i između kuglice torte od limuna, karamele od kozjeg mlijeka, rogača i kadulje, sorbeta od manga ili maline i tiramisua. Dobro je dodati kako nude i veganski sladoled pa vjerujemo kako će ovdje baš svatko pronaći nešto za sebe.

GDJE NA SLADOLED U ROVINJU?

Adresa: Obala Alda Rismonda 15​, Rovinj

Više informacija: iNonni Instagram

Ako pomno pratite Instagram objave prijatelja koji ljetuju u Rovinju, primijetit će se da se kod svih ponavlja jednako oduševljenje slastičarnicom iNonni. Riječ je o, kako kažu, prirodnom sladoledu bez aditiva, glutena, umjetnih bojila te zaslađivača koji je pogodan i za vegane te one koji paze na prehranu. Nude klasične okuse kao što su limun, tamna čokolada i malina, popularne su i lavanda, karamela te kombinacija prosecca i jagoda, a kako neprestano smišljaju i nešto novo, nedavno su na svom Instagramu podijelili kako su kreirali i novi veganski okus – jabuka, mrkva i đumbir.

OMILJENI SLADOLED U DUBROVNIKU

Adresa: Ulica od Puča 9, Dubrovnik

Više informacija: Peppino‘s Instagram

Iako u Dubrovniku svi već dobro znaju za Peppino‘s, nije naodmet ovaj ludo dobar sladoled spomenuti još jednom. Osim kul uređenja same slastičarnice, koja će vas privući već na prvi pogled, ono što ćete zateći u vitrini ovog lokala moglo bi vas raspametiti. Nude okuse kao što su cheesecake od naranče i slani kikiriki, jogurt s narom te sorbete od manga, maline i limuna pa nije nimalo čudno što gotovo svi koji posjete Dubrovnik upravo Peppino‘s biraju za jedno od prvih odredišta. Ovdje također možete naručiti i veganski sladoled, a nedavno su se na svom Instagram profilu pohvalili i činjenicom da sami radi kornete za sladolede, što je svakako dodatan plus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:41