RECENZIJA RESTORANA

Il Secondo nije spektakl, ali je konstantan u kvaliteti s normalnim cijenama, a to je sve teže

 Privatna Arhiva/
Il Secondo je dobar izbor ako se zaželite tjestenine ili u restoran vodite društvo za koje ne znate što voli jer imaju široku kartu

Dobru domaću tjesteninu, koju proizvode u restoranu, možete pojesti u Il Secondu u Novom Zagrebu. Čak i kad biste se pitali gdje pojesti naizgled prejednostavnu carbonaru u Zagrebu, morali biste dobro razmisliti o odgovoru. Il Secondo možete staviti na taj popis uz desetak drugih kombinacija tjestenine, poput crnih linguinea s divljom jadranskom tunom, domaćih raviola punjenih ricottom u umaku od bijelog tartufa, pacchera s teletinom i sličnog. Očito da ovdje ne treba propustiti tjesteninu pa smo se ovaj put odlučili za varijantu crnih linguinea s kozicama i divljim šparogama (135 kuna). Tjestenina je bila jako ukusna, svilenkasta i evidentno domaće proizvodnje. Cijeli dojam bio je pomalo blijed, možda bi dobro došlo malo više karaktera i slasti. Primjerice, njihove pappardelle s jadranskim škampom i pestom od bosiljka bile su daleko moćnije i zanimljivije što je i razlog da ih pamtimo mjesecima nakon posljednjeg posjeta. Naravno, ne radi se o istim namirnicama i recepturi pa ih je možda nespretno uspoređivati, ali te pappardelle bile su daleko pamtljivije.

image
Privatna Arhiva/

Budući da je sada sezona šparoga, ovdje od njih prave dobru juhu (45 kuna). Primijetili smo da je cijena deset kuna viša u odnosu na prošlu godinu, što se čini logično i opravdano s obzirom na suludu cijenu namirnice. Juha je kremasta, krepka i bogata okusa, ali opet ne odveć gorkog i nametljivog, te će se svidjeti i onima koji nisu najveći fanatici ove samonikle biljke. Za glavno jelo uzeli smo odrezak jadranske tune s pireom od čičoke. Ovo možda nije bila njihova najsmjelija izvedba ovog jela pa vrijedi dati drugu šansu ili naprosto pojačati predjela i tjestenine, što je ziheraška odluka.

image
Privatna Arhiva/

Svojevremeno smo ovdje jeli i biftek koji je bio pečen po želji (medium) i pamtimo ga kao mekog i slasnog. Il Secondo se nalazi u doista neuglednom dijelu grada, ali njihova dojmljivo uređena terasa navodi vas da zaboravite na činjenicu da je samo nekoliko metara od vas prometni kolaps. Servis je odmjeren i nenametljiv, ali osoblje jako uslužno što je, u kombinaciji s dobrim uređenjem terase, veliki plus. Vinska karta im je također vrlo korektna.

Il Secondo je dobar izbor ako ste se zaželjeli tjestenine ili na ručak, večeru vodite društvo za koje ne znate što voli. Oni su konstantni u kvaliteti s vrlo dobrom vrijednošću za novac, što je u današnjim uvjetima poslovanja sve teže postići.

Hrana 7

Ambijent 7

Usluga 8

Vrijednost za novac 9

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:09