odlično i uz roštilj

Zapečeni grah s rajčicom i naribanim sirom može biti izvrstan prilog, ali i glavno jelo

 Gmvozd/Getty Images
Za samu pripremu neće vam trebati puno vremena, a nahraniti može četvero ljudi

Radi ovog jela uvijek vrijedi u smočnici imati nekoliko konzervi graha i pelata pa se opskrbite tim namirnicama idući put kada budete u nabavci.

Zapečeni grah s rajčicom

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcije: 4

3 konzerve graha
1 luk
3 režnja češnjaka
1 konzerva pelata ili sjeckanih rajčica
1 žličica šećera
sol i papar
100 g slanine
prstohvat kurkume
prstohvat kumina
ribani sir prema želji
ulje

Na malo ulja pirjajte luk, a kada poprimi boju, dodajte sitno sjeckanu slaninu i protisnuti češnjak. Kratko pirjajte pa ubacite i pelate i kuhate 10-ak minuta. Začinite soli, paprom, šećerom, kurkumom, kuminom. Nakon 10 minuta dodajte grah koji ste prethodno isprali. Sve pomiješajte, probajte i dodatno začinite prema želji. Pospite ribanim sirom i ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva na 20-ak minuta. Poslužite uz tostirani kruh ili prilog prema želji, primjerice palentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 23:32