Može i bez mesa

Zapečena tjestenina s umakom od rajčica i tri vrste sira prava je bomba okusa

 Mariha-kitchen/Getty Images/istockphoto
Tjesteninu u obliku velikih školjki možete pronaći u veliki supermarketima, ali i u malim specijaliziranim trgovinama

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 15 minuta • Porcija: 2

Trebat će vam:
sol
375 g tjestenine u obliku školjki
850 g ricotte
šaka svježeg bosiljka
50 g ribanog parmezana
2 režnja češnjaka
700 ml umaka od rajčice
225 g mozzarelle

Priprema:
Zakuhajte veliki lonac posoljene vode. Kuhajte školjke dok ne omekšaju. Ocijedite i stavite sa strane da se malo ohlade. Zagrijte pećnicu na 220ºC. Pomiješajte ricottu, usitnjeni bosiljak, parmezan i češnjak u zdjeli. Posolite. Polovicu umaka od rajčice rasporedite po dnu posude za pečenje veličine 23 cm x 33 cm. Žlicom stavite smjesu ricotte u školjke i stavite otvorene strane prema gore u posudu za pečenje. Pokrijte ostatkom marinare, pospite mozzarellom i pecite 10 do 12 minuta. Uključite pećnicu da se peče i pecite par minuta dok se sir ne zapeče. Poslužite odmah.

image
Mariha-kitchen/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:10