RUČAK USRED TJEDNA

Za pripremu polpeta od tune trebat će vam tek nekoliko sastojaka, poslužite ih uz brzi umak

 Oksanakiian
Umak od grčkog jogurta napravite tako da jogurt pomiješate sa sitno sjeckanim češnjakom, začinskim biljem po želji i limunovim sokom

Trebat će vam:

300 g tune u komadima
2 režnja češnjaka
1 luk
1 žličica limunovog soka
1 jaje
30 g krušnih mrvica
30 parmezana
sol i papar
100 g krušnih mrvica

Priprema:

Tunu ocijedite i sve sastojke osim 100 g krušnih mrvica pomiješajte u velikoj zdjeli. Trebali biste dobiti smjesu koju je lako oblikovati u kuglice. Ako je smjesa previše vlažna, dodajte još krušnih mrvica, ako je previše suha, dodati možete žličicu majoneze. Oblikujte kuglice i uvaljajte ih u preostale krušne mrvice. Spljoštite ih između dlanova i rasporedite po papiru za pečenje. Pecite oko 30 minuta na 200 stupnjeva ili dok popečci ne poprime boju. Poslužite uz umak na bazi grčkog jogurta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 12:49