tarta de queso

Za malo drugačiji, još kremastiji baskijski cheesecake trebat će vam svega nekoliko sastojaka

 Berislava Picek/Cropix/
Osim po nazivu baskijska ili basque, poznata je i kao tarta de queso ili gazta tarta na baskijskom jeziku...

Trebat će vam:

225 g krem sira

240 ml vrhnja za šlag

90 g šećera

2 velika jaja sobne temperature

15 g glatkog brašna

1 žličica ekstrakta od vanilije

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 230 stupnjeva. Kalup s odvojivim dnom promjera 17 cm namažite masnoćom te ga obložite papirom za pečenje tako da ide nekoliko centimetara preko rubova. Ne morate paziti da papir bude gladak, poželjni su nabori papira. U posudu za miksanje stavite krem sir i šećer te miksajte nekoliko minuta. Dodajte jedno po jedno jaje. Ručno umiješajte vrhnje za šlag, brašno i ekstrakt vanilije. Smjesu izlijte u kalup i pecite oko 22 minute na 230 stupnjeva. Kolač mora biti smeđ sa svih strana. Kad ga nakon pečenja izvadite iz pećnice, bit će još mekan, no hlađenjem se stisne. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ako ga odmah ne servirate, stavite ga u hladnjak. Kolač je bogatog kremastog okusa. Kad je tek pečen prilično je visok, hlađenjem se spusti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:16