MRZLO LJETO 2023.

Vrijeme je za osvježenje u obliku finog smrznutog štapića od malina i čilija

 Berislava Picek/Cropix
Nikad nije naodmet poigrati se sa začinima kod pripreme slastica jer vas mogu iznenaditi bogatstvom okusa čak i u ledenom izdanju

Pravi je trenutak da iskopate kalupe za pripremu sladoleda na štapiću koji vam negdje u ormaru skupljaju prašinu i bacite se na zabavan zadatak biranja koji ćete sladoled prvi spremiti pomoću njih! Svakako nemojte propustiti svježe voće s tržnica pa ih iskoristite u svojim ledenim štapićima. Naša suradnica Slavica Šagolj odabrala je svježe maline, a možete se poslužiti i već smrznutima.

image
Berislava Picek/Cropix

Kako bi ovaj sladoled dodatno obogatila, u blender je ubacila i malo maraschina za aromu, džem od malina da bude još ukusniji te malo čilija da iznenadi nepce. Poigrajte se i s drugim dodacima kako bi svaki pripremljeni sladoled bio zabavno iznenađenje. Više ideja kako se zasladiti tijekom paklenih vrućina potražite na poveznici.
image
Berislava Picek/Cropix

LEDENI ŠTAPIĆ OD MALINA I ČILIJA
500 g malina
50 ml maraschina
100 g šećera u prahu
pola žličice čilija
100 g džema od malina
1 žlica ekstrakta od vanilije
image
Berislava Picek/Cropix

Sve sastojke stavite u blender i kratko blendajte dok se sastojci ne sjedine. Kremu izlijte u male kalupe sa štapićem. Stavite u zamrzivač i pustite da se dobro stisne, minimalno osam sati prije posluživanja.

Ovaj i brojne druge recepte za sladolede, slastice i razna ukusna jela pronađite u novom broju magazina Dobra hrana, uz koji svim čitateljima darujemo i Quick and Easy Kotanyi začinske mješavine!

image

Dobra hrana 6/2023

Fotografija Berislava Picek/Cropix, Naslovnica Vesna Veselić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:24