Trebat će vam:
250 g kobasice za kuhanje
2 veća luka
200 g korijena celera
4 režnja češnjaka
1 žlica koncentrata od rajčice
250 g crvenog krumpira
1 l povrtnog temeljca
200 g kelja
sok limuna
sol i papar
parmezan za posluživanje
Priprema:
Kobasice narežite na kolutiće i u velikom teškom loncu na srednje jakoj vatri kratko zapecite dok ne porumene, često miješajući da se kobasica raspadne. Dodajte usitnjeni luk, celer i češnjak; pirjajte uz često miješanje dok ne omekšaju. Dodajte koncentrat rajčice. Umiješajte na kockice narezani krumpir, povrtni temeljac, papar i sol. Pustite da juha lagano kuha na srednje jakoj vatri. Poklopite pa smanjite temperaturu i kuhajte dok krumpir ne omekša, oko 20 minuta. U juhu umiješajte na trakice narezani kelj. Nastavite kuhati na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući, dok kelj ne uvene i ne omekša. Umiješajte sok od limuna. Poslužite s naribanim parmezanom.