EVO KAKO

Vrijeme je za kelj s kobasicama na žlicu, ovog puta radimo ga na malo drugačiji način

 Ezumeimages/Getty Images
Omiljenom kelj varivu dodajte i malo limuna, a zatim sve zajedno poslužite uz parmezan. Bit će još ukusnije!

Trebat će vam:

250 g kobasice za kuhanje

2 veća luka

200 g korijena celera

4 režnja češnjaka

1 žlica koncentrata od rajčice

250 g crvenog krumpira

1 l povrtnog temeljca

200 g kelja

sok limuna

sol i papar

parmezan za posluživanje

Priprema:

Kobasice narežite na kolutiće i u velikom teškom loncu na srednje jakoj vatri kratko zapecite dok ne porumene, često miješajući da se kobasica raspadne. Dodajte usitnjeni luk, celer i češnjak; pirjajte uz često miješanje dok ne omekšaju. Dodajte koncentrat rajčice. Umiješajte na kockice narezani krumpir, povrtni temeljac, papar i sol. Pustite da juha lagano kuha na srednje jakoj vatri. Poklopite pa smanjite temperaturu i kuhajte dok krumpir ne omekša, oko 20 minuta. U juhu umiješajte na trakice narezani kelj. Nastavite kuhati na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući, dok kelj ne uvene i ne omekša. Umiješajte sok od limuna. Poslužite s naribanim parmezanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 08:10