PREDOBAR SLATKIŠ

Viralni recept za ledenu poslasticu od jogurta, čokolade i voća mogao bi biti i naš hit ljeta, ovo jedemo umjesto sladoleda

Fotografija: @randacooks Instagram

 @randcooks Instagram/
Svi su ludi za ovim čokoladnim, ledenim hrpicama s voćem, a najbolje od svega, priprema je prejednostavna!

Ove čokoladne hrpice u rekordnom roku postale su jedan od omiljenih ljetnih recepata brojnih korisnika društvenih mreža u cijelom svijetu, a kako i ne bi kada je u pitanju ledena poslastica koja je odlična, zdravija i jednostavnija zamjena za sladoled i kada su za pripremu potrebna tek tri sastojka. Chocolate yoghurt clusters, kako glasi originalni naziv ove slastice, trenutno su veliki hit na internetu pa ih je, kako je otkrila na svom Instagram profilu burbon i borovnice, jednostavno morala isprobati i Nataša Rajčević.

Naglasila je kako je hype oko ove poslastice itekako opravdan te, iako ih ne želi nazivati zdravijom verzijom sladoleda, u pitanju je svakako dobar osvježavajući snack.

Za pripremu će vam trebati sezonsko voće po želji, otprilike 400 grama grčkog jogurta ili skyra te 150-200 grama tamne čokolade. Nataša je u svom receptu koristila jagode i veganski jogurt, koje je pomiješala i zasladila javorovim sirupom. Zatim je žlicom napravila hrpice i ostavila ih u zamrzivaču otprilike sat vremena kako bi se zaledile, a potom ih je uvaljala u otopljenu čokoladu i vratila u zamrzivač kako bi se hrpice dodatno zaledile i bile jednostavnije za uživanje.

Dodala je i kako se hrpice po želji mogu posipati s malo cvijeta soli ili liofiliziranim jagodama u prahu te dodala kako je ovo idealan recept za vruće ljetne (pa čak i kišne) dane. Cijeli postupak pripreme potražite na njezinom Instagram profilu.

Dodali bismo još i kako na ovaj način možete iskoristiti prve ovogodišnje borovnice i maline, koje čak možete blago usitniti vilicom kako bi se još ljepše sjedinile s jogurtom. Ubaciti možete i malo granole kako biste dobili hrskavi element, a zaigrati se možete i, primjerice, kokosom, vanilijom ili orašastim plodovima. Kada su u pitanju zaslađivači, koristiti možete med, javorov i agavin sirup ili neki drugi, po samo svojoj želji.

image
@randcooks Instagram/

Želite li da izgledaju ljepše i urednije, smjesu s jogurtom, voćem i zaslađivačem možete izliti u silikonski kalup za led ili veću posudu pa ih, kad se zalede, rezati na jednake oblike i tako umakati u čokoladu. Na kraju, napravite ove ledene hrpice po samo svom guštu i poslužite ih najmlađima umjesto sladoleda, bit će i više nego zadovoljni.

image
Jullliia/Unsplash/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:49