KOJA DOBRA IDEJA

Umjesto klasične piletine, za ručak napravite slasni složenac s puretinom i mlincima

 Badmanproduction/Getty Images/istockphoto
Napravite umak, dodajte komadiće puretine pa u kombinaciju ubacite i sir i mlince te napravite slasni ručak

Trebat će vam:

500 g purećih prsa

3 režnja češnjaka

2 žlice bijelog brašna

2 žlice maslaca

500 ml mlijeka

200 g mozzarelle ili drugog topivog sira

50 g parmezana

prstohvat muškatnog oraščića

sol i papar

500 g mlinaca

Priprema:

Maslac otopite u dubljoj, većoj posudi. Dodajte protisnuti češnjak i brašno pa sve zajedno kuhajte dok ne dobijete gustu pastu. Uz neprestano miješanje, polako dodajte vruće mlijeko. Začinite soli i paprom, muškatnim oraščićem, a dodati možete i parmezan. Kuhajte dok ne dobijete umak željene konzistencije. Puretinu nasjeckajte na komadiće i ispecite je na drugoj tavi. Začinite je prema želji. Pomiješajte umak i meso. Mlince razlomite na veće komade. Potopite ih u vrućoj vodi na pola minute, a zatim ih rasporedite po dnu posude za pečenje koju ste premazali maslacem. Na prvi sloj mlinaca dodajte puretinu u umaku, pospite sirom. Dodajte drugi sloj mlinaca pa ponovite postupak. Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez svih sastojaka, i na kraju sve pospite sirom. Pecite na 200 stupnjeva 30-ak minuta ili dok ne poprimi boju. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:33