Gotovo za čas

Umjesto da završe u nekom umaku, nanižite kozice na ražnjiće za brz i ukusan ručak

 Tatiana Volgutova/Getty Images
Ako nemate vremena paliti roštilj, bit će dovoljna i klasična grill tava

Priprema: 10 minuta • Pečenje: 15 minuta • Porcija: 2

Trebat će vam:
450 g velikih kozica
50 ml maslinovog ulja
4 g svježeg korijandra
15 g svježeg peršina
4 režnja češnjaka
1 žlica soka od limuna
pola žličice soli
četvrt žličice crnog papra
prstohvat kajenskog papra

Priprema:
Dodajte maslinovo ulje, limunov sok, začinsko bilje, češnjak i začine u malu zdjelu za miješanje i promiješajte. Stavite kozice u zdjelu i prelijte s 3/4 marinade. Lagano miješajte dok se kozice dobro ne prekriju. Pokrijte zdjelu i marinirajte kozice 30 minuta do sat vremena. Navucite kozice na ražnjiće i po njima rasporedite češnjak i začine. Zagrijte roštilj ili grill tavu na srednje jakoj vatri. Kad se roštilj zagrije, stavite ražnjiće na roštilj i pecite 2-3 minute sa svake strane ili dok ne postanu neprozirni. Prije posluživanja izvadite kozice na tanjur i prelijte preostalom marinadom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:21