RUČAK NA ŽLICU

U ovu ljetnu juhu s povrćem i noklicama ubacite dodatke po želji pa u njoj uživajte dva dana

 Yelenayemchuk
Najbolja ideja bit će odmah napraviti duplu količinu pa u ovoj zasitnoj juhi uživati dva dana

Trebat će vam:

1 glavica luka
3 mrkve
komad celera
manja glavica cvjetače
100 g graška
drugo povrće po želji
svježi peršin
1 jaje
3 žlice brašna
1 žličica ulja
sol, papar

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kad požuti, dodajte sjeckanu mrkvu, krumpir i celer. Pirjajte tri minute, a zatim dodajte cvjetaču. Dodajte vode gotovo do vrha zdjele. Začinite soli i paprom. Kuhajte dok mrkva ne omekša, a zadnjih 10 minuta dodajte i grašak. Kada juha zavre, od brašna, jaja, ulja i malo soli umutite noklice. Oblikujte ih vrhom žličice i ubacujte u juhu. Kad isplivaju na površinu, juha je gotova. Začinite svježim peršinom i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 11:54