Ovoga puta u tjedan krećemo ambiciozni pa odmah u ponedjeljak radimo quiche s brokulom koji je odličan i hladan i dobra ideja bit će ostatke sutradan ponijeti na posao. Ostatak tjedna radimo tjesteninu sa sirevima, mesne okruglice u šalši, jednostavnu salatu od avokada i piletine te lignje na rižoto, i to crni. Vikend smo, pak, rezervirali za svilenkaste raviole punjene slatkastom bundevom u jednostavnom umaku te punjenu patku s umakom od jabuke. Zvuči baš dobro, zar ne? Sve recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Slane prhke pite volimo zato što priprema ne oduzima baš previše vremena, a jednako su ukusne tople i hladne. Upravo zato, jedan komad uvijek spremamo sa strane i idućeg ga dana nosimo na posao za gablec. Odlično se slaže uz čašicu jogurta, kefira ili kakvu jednostavnu lisnatu salatu.
UTORAK
Ako volite tjesteninu s tri vrste sira, ova s pet različitih sireva sigurno će vam se svidjeti. Svaki aromatičan na svoj način pa spojeni u gustom umaku, odlično se slažu uz tjesteninu kao što su, primjerice fusilli ili svima omiljeni pužići (chifferi rigati), za koje će se umak baš lijepo uhvatiti.
SRIJEDA
Mesne okruglice u šalši jedno su od onih jela kojima se uvijek rado vraćamo. Najdraže su nam poslužene uz kremasti pire krumpir i zdjelu salate.
MESNE OKRUGLICE SA SIROM I ŠALŠOM
ČETVRTAK
Na dane kada ste ipak više raspoloženi za laganiji ručak, ova salata od avokada i piletine mogla bi biti pun pogodak. Dodajte im i sjemenke lana, a uz sve možete poslužiti i kockice tostiranog kruha.
SALATA OD AVOKADA, PILETINE I SJEMENKI LANA
PETAK
Riža, crnilo od sipe i lignje dobar su kombinacija i odlično se slažu u ovom kremastom jelu. Idealno za ručak petkom!
SUBOTA
Vikend je vrijeme kada napokon imamo dovoljno vremena za eksperimentiranje i provođenje nešto više vremena u kuhinji pa smo tako ovaj odlučili iskoristiti za pripremu domaće tjestenine. Najprije pečemo buču, a zatim finom, slatkastom kremom punimo raviole. Na kraju sve završavamo u jednostavnom umaku na bazi maslaca i poslužujemo, naravno, uz omiljeni aromatični sir.
NEDJELJA
Kada društvo za stolom želite počastiti malo drugačijim, bogatijim ručkom, ova patka punjena nadjevom od kruha i poslužena s umakom od jabuke bit će pun pogodak. Uz to, trebat će vam samo još salata, kakvo povrće za prilog i čaša dobrog vina.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....