Trebat će vam:
500 g mljevenog mesa
100 g naribanog sira
1 jaje
2-3 žlice krušnih mrvica
1 mali luk
2 češnja češnjaka
1 žličica suhog origana ili bosiljka
sol i svježe mljeveni crni papar
maslinovo ulje za prženje
Za šalšu:
400 g konzerviranih pelata ili nasjeckanih rajčica
1 mali luk
2 češnja češnjaka
1-2 žlice maslinovog ulja
1 žličica šećera
svježi bosiljak
sol i papar po ukusu
Priprema:
Pomiješajte mljeveno meso, sir, jaje, krušne mrvice, luk, češnjak, origano, sol i papar. Oblikujte okruglice od 3-4 cm. Pržite ih na maslinovom ulju dok ne postanu zlatno-smeđe (8-10 min), pa stavite na papirnati ubrus.
U istoj tavi pržite luk dok ne postane staklast, dodajte češnjak, zatim rajčice, šećer, bosiljak, sol i papar. Kuhajte šalšu 15-20 min. Dodajte okruglice i kuhajte još 5-10 min. Posipajte sirom i poslužite uz tjesteninu ili rižu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....