Liječi sve brige

Skuhajte je danas, jedite i sutra: Juha s graškom i pilećim okruglicama koju svi vole

 Gmvozd/Getty Images
Ovih zimskih dana ne možemo zamisliti ručak bez domaće juhe

Priprema: 30 minuta • Kuhanje: 50 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

1 luk
2 šake smrznutog graška
2 mrkve
1 komad celera
1 poriluk
pola glavice cvjetače
300 g mljevene piletine
50 g krušnih mrvica
1 jaje
sol i papar
peršin
voda ili temeljac
ulje

Priprema:

Na dobro zagrijanom ulju najprije pirjajte luk, dodajte mu sitno sjeckanu mrkvu, celer, poriluk i komadiće cvjetače, pa sve zajedno podlijte vodom ili temeljcem. Začinite soli i paprom. U posebnoj posudi pomiješajte mljevenu piletinu, jaje, krušne mrvice, sol, papar i sitno sjeckani peršin. Trebali biste dobiti kompaktnu smjesu od koje zatim možete oblikovati kuglice. Ako je smjesa previše mekana, dodajte još malo krušnih mrvica. Nakon što ste 20-ak minuta kuhali juhu, u nju ubacite grašak i male pileće kuglice. Kuhajte 20-ak minuta i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:58