ŠTO ZA RUČAK?

Skuhajte gusti umak s piletinom i povrćem pa napravite bogatu pitu s lisnatim tijestom

 Alleko/
Umjesto klasičnog umaka s piletinom, napravite pitu uz koju će vam trebati samo još zdjela dobre sezonske salate

Trebat će vam:

700 g piletine

1 luk

3 režnja češnjaka

3 žlice kiselog vrhnja ili slatkog vrhnja

100 ml temeljca

100 g gljiva po želji

50 ml vina

2 grančice ili 1 žličica timijana

2 pakiranja lisnatog tijesta

1 jaje

sol i papar

Priprema:

Piletinu nasjeckajte na komadiće i dobro je zapecite sa svih strana na zagrijanom ulju. Izvadite je iz tave pa na istom ulju pirjajte luk dok ne postane staklast. Dodajte gljive i češnjak i pirjajte gljive dok ne dobiju lijepu, zlatnu boju. Dodajte timijan, sol i papar. Vratite piletinu, dodajte vino i krčkajte 15-ak minuta, dok alkohol ne ispari. Dodajte temeljac i kuhajte još kratko, a zatim dodajte vrhnje i dobro promiješajte. Kada dobijete gusti umak, piletina je gotova. Lisnato tijesto stavite na dno posude i probodite ga vilicom. Prekrijte ga papirom za pečenje i gore stavite drugu posudu koja može u pećnicu, pa pecite 15-ak minuta naslijepo. Izvadite, dodajte lagano ohlađen nadjev i prekrijte drugim komadom tijesta. Izbodite po vrhu, premažite jajetom i pecite 30 do 40 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva. Poslužite uz zelenu salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. listopad 2024 11:02