Trebat će vam:
700 g piletine
1 luk
3 režnja češnjaka
3 žlice kiselog vrhnja ili slatkog vrhnja
100 ml temeljca
100 g gljiva po želji
50 ml vina
2 grančice ili 1 žličica timijana
2 pakiranja lisnatog tijesta
1 jaje
sol i papar
Priprema:
Piletinu nasjeckajte na komadiće i dobro je zapecite sa svih strana na zagrijanom ulju. Izvadite je iz tave pa na istom ulju pirjajte luk dok ne postane staklast. Dodajte gljive i češnjak i pirjajte gljive dok ne dobiju lijepu, zlatnu boju. Dodajte timijan, sol i papar. Vratite piletinu, dodajte vino i krčkajte 15-ak minuta, dok alkohol ne ispari. Dodajte temeljac i kuhajte još kratko, a zatim dodajte vrhnje i dobro promiješajte. Kada dobijete gusti umak, piletina je gotova. Lisnato tijesto stavite na dno posude i probodite ga vilicom. Prekrijte ga papirom za pečenje i gore stavite drugu posudu koja može u pećnicu, pa pecite 15-ak minuta naslijepo. Izvadite, dodajte lagano ohlađen nadjev i prekrijte drugim komadom tijesta. Izbodite po vrhu, premažite jajetom i pecite 30 do 40 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva. Poslužite uz zelenu salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....