Rižoto s bundevom, graškom i ovčjim sirom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 3 jušne žlica maslaca
  • 1 manji poriluk, sitno sjeckan
  • 500 g hokaido tikve ili muškatne tikve, narezane na kockice (unutarnji dio izdubljen i očišćen)
  • 2 režnja češnjaka, sitno narezana
  • malo limunove korice, fino ribane
  • 1 grančica ružmarina, sitno narezanog
  • 1 dcl suhog bijelog vina
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 50 g graška
  • 200 g arborio riže
  • 100 g tvrdog ovčjeg sira, fino ribanog

Priprema

1. korak

U širokoj zdjeli rastopite na laganoj vatri 2 jušne žlice maslaca. Na njemu pirjajte poriluk dok ne omekša. Dodajte tikvu, češnjak, ružmarin, malo limunove korice te promiješajte. Posolite i popaprite. Ulijte vino, poklopite i kuhajte desetak minuta dok

tikva ne omekša.

2. korak

U međuvremenu zagrijte temeljac. Dodajte rižu te promiješajte, a kad postane staklasta, malo po malo dolijevajte temeljac. Kad je riža na pola kuhana, dodajte i grašak pa malo po malo dolijevajte temeljac dok riža ne bude al dente. Na kraju umiješajte žlicu maslaca, pomiješajte ostatak limunove korice i sir pa ostavite poklopljeno nekoliko minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 12:06