800 g miješanog mljevenog mesa 1 žličica mljevene crvene paprike 100 g riže 3 češnja češnjaka 2 glavice luka 100 g suhe slanine glavica kelja 6-7 komada dunja sol papar suncokretovo ulje 100 ml soka od rajčice |
Očistite glavicu kelja, odvojite listove koje je potrebno minimalno pola sata staviti u vruću vodu da omekšaju. Luk sitno nasjeckajte te lagano popržite na zagrijanom suncokretovu ulju. Kad je luk staklast, dodajte nasjeckani češnjak te kratko popržite i maknite s vatre. U veću posudu stavite mljeveno meso, rižu, crvenu papriku, sitno nasjeckanu slaninu, sol, papar, na kockice nasjeckanu dunju te ohlađeni poprženi luk. Sve sastojke dobro izmiješajte minimalno 15 minuta. Dobivenom smjesom punite listove kelja dok se ne potroše svi sastojci. Sarme složite u veću posudu, zalijte vodom da se sve prekrije i stavite da se kuha. Najprije na jaku vatru dok ne zakuha, a potom smanjite temperaturu i lagano kuhajte minimalno dva sata. Nakon tog vremena dodajte sok od rajčice i još kuhajte oko pola sata.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....