BRZO I JEDOSTAVNO

Piletina iz pećnice uvijek je dobra ideja, a ovog puta spajamo je s gljivama

 Zi3000/Getty Images
Piletinu i gljive uvijek možete učiniti zanimljivijima tako da im dodate soja sosa, bijelog vina i začina po želji

Trebat će vam:

1 kg pilećih zabataka s kostima i kožom

sol i papar

1 žlica maslinova ulja

1 žlica maslaca

450 g gljiva

2 žličice umaka od soje

4 režnja češnjaka

pola žličice sušene majčine dušice

pola žličice sušenog ružmarina

160 ml pilećeg temeljca

118 ml bijelog vina po želji

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 °C. Začinite piletinu solju i paprom te stavite sa strane. Zagrijte maslac i ulje u tavi na jakoj vatri. Dodajte piletinu u tavu s kožom prema dolje i pržite je bez pomicanja 4 - 5 minuta. Izvadite je iz tave i ostavite sa strane. Na ploške narezane gljive prelijte umakom od soje. Pomiješajte u tavi gljive, usitnjeni češnjak, majčinu dušicu i ružmarin pa pecite dok gljive ne omekšaju. Dodajte temeljac i bijelo vino pa pirjajte nekoliko minuta. Prebacite sve u posudu za pečenje, a preko gljiva stavite začinjenu piletinu s kožom prema gore. Pecite u pećnici 35 - 40 minuta. Piletinu prelijte umakom od gljiva, ukrasite peršinom i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 12:04