Pečeni crni grah s bulgurom i poširanim jajima

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 250 g crnoga graha (prethodno namočenog)
  • 400 g konzerva pelata
  • 1 čajna žlica smeđeg šećera
  • 1 režanj češnjaka, sitno sjeckanog
  • 2 jušne žlice Worcestershire umaka
  • 1 jušna žlica crvenog vinskog octa
  • 1 stabljika celera
  • 2 jušne žlice sitno sjeckanog lista peršina
  • 140 g bulgura
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Namočeni grah kuhajte 20-ak minuta. U drugoj posudi skuhajte bulgur u kipućoj slanoj vodi, prema uputama proizvođača. U širokoj tavici, na malo maslinova ulja, kratko popržite češnjak, zatim dodajte sjeckane kuhani grah i pelate, šećer, Worcestershire umak.

2. korak

Posolite i popaprite te miješajte na srednje jakoj vatri. Nakon 7-8 minuta dodajte bulgur i peršin te sve pomiješajte.

3. korak

Jaja poširajte 3-4 minute u vrućoj vodi u koju ste dodali malo bijelog octa, a ako vam je jednostavnije, specite jaja “na oko”. Pečeni grah raspodijelite na 4 tanjura i na vrh stavite poširano jaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:46