ZA POD ZUB

Ovo je recept za one dane kada je sve što vam treba tanjur kremaste pašte, dobra serija, kauč i dekica

Tjestenina s bučom stvorena je za jesenske dane ispod dekice kad je sve što želimo osjećati se sretno i sito...

Vikend je i očistili ste cijeli stan, zapalili svijeću, skuhali kavu ili čaj, i sjeli na kauč. Shvatili ste da ste gladni, a baš vam se i ne provode sati u kuhinji. Prolazite pored košare s voćem, u koju ste ubacili i lijepu buču koju ste još tog jutra kupili na tržnici. Sada stanite, uzmite je u ruke i sjetite se ovog recepta.

Stvoren je za lijene kišne jesenske dane i, najbolje od svega, prilično jednostavan. Buču je dovoljno tek ispeći, ubaciti u blender s još pokojim dodatkom, a za to vrijeme na tavici zahrskati malo pršuta, slanine ili pancete, i zasmeđiti maslac. Orašaste arome koje će vam dati odlično će se složiti uz slatkastu buču, a kombinaciji možete dodati i začine kao što su timijan, žličica miso paste, malo koncentrata rajčice. Sol, papar i voda od kuhanja tjestenine su, naravno, obavezni. Sve zajedno povežite u kremasti umak, pomiješajte s tjesteninom, udobno se smjestite, upalite Netflix i spremni ste za ultimativno jesensko uživanje.

image
Lidija Lončarić

TJESTENINA S BUČOM

Trebat će vam:

1 manja butternut buča
50 g maslaca
2-3 fete pršuta, slanine ili pancete
tjestenina
sol i papar
timijan, miso pasta i drugi začini prema želji

Priprema:

Buču očistite, narežite na manje komade i ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva. Neka se peče 30-ak minuta ili dok ne omekša. Za to vrijeme stavite kuhati tjesteninu. Buču ubacite u blender, dodajte malo vode od kuhanja tjestenine, začine prema želji, sol i papar, i pretvorite u kremu. Na tavi najprije pecite pršut, slaninu ili pancetu dok ne postane hrskavo, kako biste ih kasnije lakše mogli usitniti. Na istu tavu dodajte i maslac pa ga na laganoj vatri topite dok ne posmeđi i poprimi orašasti miris. Smeđi maslac pomiješajte s bučom, sve zajedno prebacite u tavu, dodajte tjesteninu i još malo vode od kuhanja i povežite. Rasporedite u tanjure ili zdjelice, i pospite pršutom ili slaninom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:03