Uvijek plane sa stola

Ovo je jelo toliko dobro da ga možete servirati na svakom druženju, ali i svečanijem ručku

 Freeskyline/Getty Images/istockphoto
Ako odaberete dobre sastojke, popečci od krumpira i sira svaki puta će ispasti savršeno

Priprema: 30 minuta • Kuhanje: 10 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

3 velika krumpira
1 žlica maslaca
¾ žličice soli
1 jaje
120 g sira cheddar
2 režnja češnjaka
½ žličice mljevenog crnog papra
3 žlice nasjeckanog mladog luka
2 žlice kukuruznog škroba
ulje za prženje

Priprema:

Skuhajte krumpir i zgnječite ga uz dodatak prstohvata soli i malo maslaca. Ohladite ga u hladnjaku dok više ne bude topao. Dodajte jedno jaje, nasjeckani cheddar, usitnjeni mladi luk i fino usitnjeni češnjaka. Popaprite i malo posolite. Pomiješajte sve sastojke i podijelite smjesu na dijelove od po 100 grama. Svaki dio razvaljajte u kuglu, a zatim je spljoštite u disk debljine oko 3 cm. Lagano uvaljajte svaki popečak u kukuruzni škrob i pržite u ulju dok ne porumeni i postane hrskav s obje strane. Prebacite ih na tanjur obložen papirnatim ubrusom i poslužite vruće uz omiljene umake.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 07:42