RUČAK USRED TJEDNA

Ove jednostavne pureće polpete s kremastom krumpir salatom morate isprobati

 Nata_vkusidey
Pureće polpete oblikovat ćete brzinski, a zatim se možete posvetiti i pripremi ove jednostavne, a kremaste krumpir salate

Trebat će vam:

500 g mljevenog purećeg mesa
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
2 žlice krušnih mrvica
1 šaka sjeckanog peršina
500 g krumpira
4 mlada luka
1 žlica majoneze
2 žlice grčkog jogurta
1 šaka kopra
1 limun
Maslinovo ulje
Sol, papar

Priprema:

Mljeveno meso pomiješajte sa sitno sjeckanim lukom, češnjakom, krušnim mrvicama, jajem, sjeckanim peršinom pa začinite soli i paprom. Dobro pomiješajte i oblikujte polpete. Pustite da kratko odstoje. Za to vrijeme u velikoj zdjeli skuhajte krumpir u kori, a kada je gotov, kratko ga ohladite i narežite na ploške. U posebnoj posudi pomiješajte grčki jogurt, majonezu, sok jednog limuna, sol i papar, sitno sjeckani kopar i malo maslinova ulja. U većoj posudi pomiješajte krumpir i sitno sjeckani mladi luk pa dodajte mješavinu s grčkim jogurtom. Dobro promiješajte i po potrebi dodajte još maslinova ulja. Stavite u hladnjak. Na dobro zagrijanom ulju ili u pećnici na 200 stupnjeva oko pola sata pecite faširance. Kada su gotovi, poslužite ih uz dobro ohlađenu krumpir salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 16:56