7 JELA ZA 7 DANA

Ovaj tjedan radimo slasne lazanje, varivo inspirirano pašta fažolom, zapečene njoke i lignje iz pećnice

Osim toga, na meniju je i salatas ciklom i feta sirom, hrskava cvjetača sa slaninom i piletina s maslinama

Tjedan ovog puta započinjemo laganom, ali malo drugačijom salatom s ciklom i feta sirom, a zatim nastavljamo cvjetačom s hrskavom slaninom kojoj je zbilja teško odoljeti. Sredinom radnog tjedna uvijek je na redu kakvo dobro varivo, a odabir ovog puta pada na lažni pašta fažol sa slanutkom. U četvrtak radimo vjerojatno najjednostavnije zapečene njoke, a u petak hrskave lignje iz pećnice. Za vikend su, pak, na redu lazanje i slasna piletina u umaku od rajčice s maslinama. Sve recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Ponedjeljkom uvijek biramo laganija jela pa je tako ovog puta odabir pao na salatu s ciklom. Umjesto klasičnog kiseljenja, ovog smo je puta ispekli, nasjeckali na kockice i spojili s feta sirom. Probajte, stvarno je ukusno.

SALATA S CIKLOM I FETA SIROM

image
Vladislav Chusov/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Cvjetača i slanina mogu biti itekako dobar par uz samo nekoliko dodataka i pola sata u pećnici. Slaninu pretvorite u hrskavi čips, a cvjetaču uvaljajte u umak pa je ispecite. Spojite, dodajte prilog ili salatu po želji i uživajte.

HRSKAVA CVJETAČA SA SLANINOM

image
Ravsky/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Volite li pašta fažol, varivo s tjesteninom i slanutkom moglo bi vam se baš svidjeti. Priprema uopće nije komplicirana, neće vam oduzeti previše vremena, a skuhat ćete lonac jela kojeg će se vrlo vjerojatno tražiti porcija više.

VARIVO S TJESTENINOM I SLANUTKOM

image
Sylviepm/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Ako ste ljubitelj njoka na bilo koji način, ovako zapečene morate probati. Malo umaka od rajčice, puno sira, 30-ak minuta u pećnici i slastan ručak već je gotov.

ZAPEČENI NJOKI

image
Lauripatterson/Getty Images

PETAK

Lignje obožavamo, posebno su nam drage pržene, ali nakon svake pripreme u vlastitoj kuhinji zapitamo se što nam je to trebalo. Miris prženog ulja i nered koji ostaje ponekad se jednostavno ne isplate i baš zato, ovog petka radimo hrskave lignje iz pećnice.

HRSKAVE LIGNJE IZ PEĆNICE

image
Lauripatterson/Getty Images

SUBOTA

Lazanje su klasik kojem malotko može odoljeti. Dok se Talijani drže provjerenog recepta, kod nas jela inspirirana lazanjama svatko radi na svoj način, a mi vam donosimo brzinsku varijantu s kojom nema greške.

BRZE LAZANJE

image
Haoliang/Getty Images

NEDJELJA

Ako vam se ove nedjelje ne jede picek s mlincima, sočno pečenje ili pohanci, razmislite o jednostavnoj, a tako ukusnoj piletini u umaku od rajčice s maslinama. Nakon ovog jela, tanjuri će biti prazni i tražit će se kriška kruha da se iz njih pokupe i zadnji tragovi umaka

PILETINA S MASLINAMA

image
Lauripatterson/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:22