7 jela za 7 dana

Ovaj tjedan radimo rižu s tikvicama, kobasice s paprikama i mesnu štrucu punjenu kuhanim jajima

 Irigri8/Getty Images/istockphoto
Ako ste se pitali što kuhati za ručak i ponijeti na posao, isprobajte recepte u nastavku i uživajte

Novi tjedan je stigao, a s njim i novi tjedni meni. Od riže s tikvicama, tjestenine s dimljenim lososom i kobasica posluženih uz pečenu papriku iz tave za prva tri dana tjedna, preko laganih pilećih prsa s rižom i ukusnih tortilja s bijelom ribom kojima ćete se počastiti za ručak u petak, dobrih ideja ne manjka. Ako ste u subotu u posebnoj žurbi, predlažemo laganu salatu s kuhanim jajima koja će vas zasititi i napuniti energijom, a ako skuhate veći broj jaja, ubacite ih u mesnu štrucu koju ćete ispeći za nedjeljni ručak.

PONEDJELJAK
Došle su na tržnice ljetne tikvice koje sada želimo jesti u svim mogućim varijantama, bilo sirove, pečene na roštilju ili pak nabrzinu u tavi, tek toliko da malo povenu. Začinite ih baš po svom guštu i ubacite u sendviče, tjestenine ili u temeljcu kuhanu rižu!

RIŽA S TIKVICAMA I MASLINAMA

image
Irigri8/Getty Images/istockphoto

UTORAK
Iako nalikuje na rižu, orzo je ustvari tjestenina koja je odličan odabir za različite tople i hladne salate. Bilo da odlučite iskoristiti zrele rajčice i složite brzi i lagani ljetni obrok s jednostavnim umakom ili da tjesteninu poslužite s komadićima dimljenog lososa i aromatičnim preljevom od grčkog jogurta, majoneze i senfa, nećete pogriješiti.

ORZO SALATA S DIMLJENIM LOSOSOM
image
Haoliang/Getty Images

SRIJEDA
Ako nemate vremena da ih punite, zašto paprike ne biste narezali na trakice i ispekli ih u tavi te poslužili s omiljenom kobasicom? Osim što će pečene kobasice pustiti finu masnoću na kojoj možete ispeći luk i paprike, ovo je jelo gotovo za čas i ne iziskuje puno truda.

KOBASICE S PEČENIM PAPRIKAMA IZ TAVE
image
Alleko/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK
Kratko zapečena na tavi i onda dovršena u pećnici, pileća prsa mogu biti itekako sočna i miljama daleko od presušenih i umornih zalogaja koji znaju pokvariti ručak. Sve što vam treba je tava koja može i u pećnicu te malo strpljenja dok radi pećnica. Isplatit će se!

PILEĆA PRSA S RIŽOM I POVRĆEM
image
Gbh007/Getty Images/istockphoto

PETAK
Ako bijelu ribu ovaj tjedan želite pripremiti na drugačiji način, kratko je marinirajte i bacite na roštilj ili tavu pa prebacite u zagrijane tortilje punjene raznim povrćem. Doista se možete poigrati okusima, začinima, vrstama povrća i umacima tako da svaka tortilja bude drugačija i uzbudljiva.

TORTILJE S BIJELOM RIBOM
image
Lauripatterson/Getty Images

SUBOTA
Prvi dan vikenda većina nas najčešće provede u žurbi, obavljajući sto i jedan zadatak koji nismo stigli odraditi tijekom radnog tjedna, što znači da nemamo uvijek vremena raditi kompleksni ručak. Upravo je zato važno iskoristiti zasitne, a svakodnevne namirnice poput jaja i složiti brzu ljetnu salatu koja će nas napuniti energijom za ostatak dana.

SALATA S JAJIMA I SLANINOM
image
Wmaster890/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA
Za nedjeljni ručak ovaj tjedan spremite mesnu štrucu koja će oduševiti ukućane, a u slučaju da vam ostane, ukusna je i drugi dan u sendviču ili poslužena hladna uz neku jednostavno salatu.

MESNA ŠTRUCA S JAJEM
image
Lauripatterson/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:24