7 JELA U 7 DANA

Ovaj tjedan kuhamo jeftino i jednostavno, radimo kremasti grah, palačinke s bananama i riblje uštipke

 Oksanakiian/Getty Images/istockphoto
Osim toga, na meniju su i tart s tikvicama, pečena paprika s rižom, punjeni patlidžani i pileći ražnjići

Ovog tjedna odlučili smo kuhati što jednostavnije, sa što manje sastojaka, kako bismo u potpunosti iskoristili preostale tople dane. Tjedan tako počinjemo brzim tartom s tikvicama, potom radimo pečenu papriku s rižom, a u srijedu kuhamo gusti, kremasti grah s povrćem. U četvrtak biramo slatki ručak i radimo palačinke, dok u petak radimo riblje uštipke. Vikend smo, pak, rezervirali za slasne punjene patlidžane i brze pileće ražnjiće. Recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Kada se u ponedjeljak vraćate s posla, svratite u kvartovski dućan i u košaricu ubacite tikvice, malo mozzarelle ili parmezana i lisnato tijesto. Tek ta tri sastojka i još pokoji začin bit će vam dovoljni da za večeru napravite slasni tart koji će, vjerujemo, s tanjura nestati u trenu.

TART S TIKVICAMA

image
Pinkybird/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Aromatična paprika u ovom će jelu igrati glavnu ulogu. Ispecite je u komadu, nasjeckajte na trakice, a zatim pomiješajte s pastom od pečenog češnjaka. Sve zajedno poslužite uz rižu i uživajte u nevjerojatno jednostavnom, a tako ukusnom ručku.

PEČENA PAPRIKA S RIŽOM

image
Mariha-kitchen/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Grah obožavamo, a kada nemamo vremena, radimo ga na ovaj brz i jednostavan način. Koristimo konzerve bijelog graha, kombiniramo ga s rajčicom i mrkvom i kremasto jelo gotovo je za čas.

KREMASTI GRAH S POVRĆEM (I SLANINOM)

image
Martysjahlushyk/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Tko kaže da se s vremena na vrijeme ne smijemo počastiti palačinkama za ručak? Ovog puta ih, umjesto džemovima i slatkim čokoladnim namazima punimo karameliziranim bananama. Ovoj kombinaciji uvijek možete dodati i pečene orašaste plodove, ali i malo otopljene čokolade i karamelu.

PALAČINKE S BANANAMA

image
Oksanakiian/Getty Images/istockphoto

PETAK

Riblje uštipke možete napraviti kada vam nakon ručka ili večere ostane bijele ribe, a možete ih napraviti i ciljano pa poslužiti uz umak na bazi grčkog jogurta. Dodajte začine po želji, češnjak i malo limuna i poslužte toplo ili ohlađeno. Samostalno ili uz salatu po želji.

RIBLJI UŠTIPCI

image
Bhofack2/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Umjesto tikvica, ovog puta smjesom od mljevenog mesa napunite patlidžane. Želite li kombinaciju učiniti još zanimljivijom, dodati možete i začine kao što su kumin i curry mješavina, malo limunove korice i korijander.

image
Mediterranean/Getty Images

PUNJENI PATLIDŽANI

NEDJELJA

Pileći ražnjići iz tave jedno su od naših omiljenih jela u posljednje vrijeme. Brzo su gotovi, meso ostaje sočno, a kada između komadića dodajemo i malo luka, postaju još aromatičniji.

PILEĆI RAŽNJIĆI

image
Lilechka75/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:41