BRZI RUČAK

Ostatke od nedjeljnog pečenja upakirajte u ove hrskave rolice s povrćem

 Stephaniefrey/Getty Images/istockphoto
Trebat će vam samo kore za savijače, ostaci piletine ili drugog mesa i povrće po želji

Trebat će vam:

300 g pečene ili kuhane piletine

2 mrkve

1 poriluk

3 šake blitve, kelja ili špinata

2 žlice soja sosa

1 žličica meda

papar ili čili

ulje

kore za savijače

Priprema:

Na malo ulja najprije pirjajte sitno nasjeckani poriluk, dodajte sitno nasjeckanu mrkvu, a zatim i usitnjenu piletinu. Pirjajte 10-ak minuta, dodajte očišćenu blitvu, špinat ili kelj, kuhajte 2 minute, umiješajte soja sos, dodajte žličicu meda i začinite paprom ili čilijem i maknite s vatre. Kore za savijače narežite na četiri jednaka dijela. Premažite rubove vodom, a zatim na početak svakog listića stavite punjenje, zarolajte i krajeve ugurajte prema unutra. Rolice stavite u posudu za pečenje, premažite uljem i pecite 20-ak minuta na 200 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 07:33