Kako dobro

Oslić pečen u umaku od rajčica otkrit će vam novo lice ove ukusne ribe

 Vladimir Mironov/Getty Images/istockphoto
Ako ste i vi među onima koji oslić najradije "bace na tavu", možda je vrijeme da mu posvetite malo više pažnje...

Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 35 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

3 žlice maslinovoga ulja
1 luk
½ zelene paprike
½ crvene paprike
3 režnja češnjaka
1 žličica ljute dimljene paprike
100 g miješanih maslina bez koštica
400 g nasjeckanih rajčica u konzervi
100 ml vode
4 fileta oslića bez kože
peršin za posipanje
kriške limuna

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 °C.

Zagrijte maslinovo ulje u tavi koja može u pećnicu na srednje jakoj vatri. Pecite luk i paprike narezane na trakice s prstohvatom soli 10 minuta dok luk ne postane proziran, a paprike blago pougljenjene na rubovima. Dodajte usitnjeni češnjak i dimljenu papriku i pecite dvije minute, zatim dodajte masline, nasjeckane rajčice i 100 ml vode. Lagano kuhajte 10 minuta.

Filete oslića položite u umak i začinite.

Stavite posudu u pećnicu na 15 minuta dok riba ne bude pečena.

Pospite peršinom i poslužite s kriškama limuna i hrskavim kruhom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 10:21