ZA PRSTE POLIZATI

Obožavamo dobre bruschette, a dok još nema rajčica, radimo ih s rotkvicama i lukom

 Biljana Blivajs/Cropix
Proljeće je idealno vrijeme za povratak jednostavnim jelima sa sezonskim namirnicama, a ove bruschette jedan su od naših favorita

Trebat će vam:

1 vezica rotkvica

5-6 glavica ljutike ili luka turopoljca

5-6 režnjeva češnjaka

1 žličica suhog timijana ili 3-4 grančice svježeg

sol i papar

kruh

maslinovo ulje

mladi luk

Priprema:

Rotkvice očistite i prepolovite, luk također, a režnjeve češnjaka ostavite u opni. Prebacite sve zajedno u posudu za pečenje, dodajte 2-3 žlice maslinova ulja, sol, papar i timijan. Dobro pomiješajte i ubacite u pećnicu na 30-ak minuta ili dok povrće ne omekša. Za to vrijeme na tavi tostirajte kruh koji ste premazali s malo maslinova ulja. Kada je povrće gotovo, pečeni češnjak istisnite iz opne i njime premažite kruh, a na to dodajte pečenu rotkvicu i ljutiku ili turopoljac. Pospite sitno sjeckanim mladim lukom, paprom i dodajte još malo maslinova ulja. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:10