JEDNOSTAVNO

Njoki s povrćem za zasitan ručak kada nemate previše vremena razmišljati o tome što kuhati

 Marko Jan/Getty Images
Mrkva, gljive, crvena paprika i kupus kombinacija su povrća koja se dobro slaže s mekim njokima

Trebat će vam:

2 žlice maslinova ulja

1 luk

1 žlica maslaca

2 mrkve

200 g gljiva

1 crvena paprika

5-6 listova kupusa

500 g njoka

sol i papar

žličica crvene paprike

Priprema:

U kipućoj vodi skuhajte njoke prema uputama na pakiranju. U većoj tavi zagrijte maslac i ulje pa ubacite usitnjeni luk te pustite da se kratko peče dok se ne zastakli. Dodajte na tanke kolutiće narezanu mrkvu i pustite da se kratko peče pa ubacite narezane gljive. Ubacite na trakice narezan kupus i papriku te pirjajte povrće sve dok tekućina koju su gljive pustile ne ispari. Ako je mrkva još pretvrda, dolijte malo vode od kuhanja njoka i nastavite pirjati. Kada je povrće gotovo, ubacite u tavu i ocijeđene njoke, posolite, popaprite i dodajte crvenu papriku, kao i druge začine po želji. Dobro promiješajte da se sve sjedini i da višak vode ispari. Poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 12:03