U marinadi je tajna

Nikad dosta: Pileća krilca iz pećnice za koja će se vas redovito tražiti reprizu

 Tatiana Volgutova/Getty Images/istockphoto
Prateći ovaj recept u nabavku za sutra biste trebali već danas, ali nemojte se zbog toga obeshrabriti, vrijedi!

Priprema: 1 dan • Pečenje: oko 30 minuta • Porcija: 4

Sastojci:

  • 20-tak pilećih krilaca
  • 1-2 žlice meda
  • sok pola limuna
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 žličice mljevenog đumbira
  • 1 žličica slatke mljevene paprike
  • 1 žličica ljute mljevene paprike ili mrvljenog čilija
  • sol i papar
  • 2-3 žlice soja sosa
  • maslinovo ulje

Priprema:

Pileća krilca dobro očistite od ostataka perja.

Pomiješajte sve začine s medom, maslinovim uljem i soja sosom kako biste dobili marinadu. Prelijte njome krilca. Dobro sve izmiješajte rukama da se meso obloži marinadom sa svih strana. Ostavite preko noći u hladnjaku.

Izvadite van sat vremena prije pečenja i pustite na sobnoj temperaturi da se malo zagrije. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva pa pecite oko 30 minuta uz jedno okretanje na pola pečenja. Poslužite uz svježu salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 10:46