PROVJERENI RECEPT

Napravite zaokret i skuhajte kremasto varivo, tanjure će isprazniti čak i najveći izbirljivci

 Berislava Picek/Cropix
Recept za kremasto varivo s bučom i lećom s nama je podijelila Nastasja Chiara Petrić (Chiarin tanjurić)

Kremasto varivo vrlo je svestrano, a sezonsko je povrće kao stvoreno za nj. Buča se savršeno uklapa s mascarpone sirom, a da nutritivno pojačam ovo izdašno jelo, dodala sam mu leću. Poigrajte se i različitim bojama leće, npr. odlično bi išla i beluga crna leća te bi svojim posebnim izgledom svakako mogla zainteresirati i najzahtjevnije dijete.

Trebat će vam:

pola manje muškatne buče
100 g zelene leće
1 veliki ljubičasti luk
2 mrkve
2 češnja češnjaka
2 - 3 žlice narezane slanine
2 lovorova lista
1 žličica suhog origana
1 - 2 žlice mascarpone sira
1 puna šaka svježeg špinata
sol i papar
1 žlica ghee maslaca

Priprema:

Na ghee maslacu dinstajte sitno nasjeckani luk i mrkvu oko 10 minuta. Zatim dodajte slaninu narezanu na komadiće, protisnuti češnjak, origano i lovor, još kratko zapecite kako bi se otopila masnoća sa slanine, pa dodajte leću i zalijte s 3 - 4 šalice vode. Posolite i popaprite, pričekajte da zakuha pa nakon oko 10 minuta dodajte i buču narezanu na kockice. Kuhajte jelo dok leća i buča ne omekšaju. Završite sve s mascarpone sirom kako bi varivo postalo kremasto i prije serviranja ubacite svježi špinat u vruće varivo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 23:17