Ljetni gušti

Nabavite sočne rajčice i veći patlidžan te s njima napravite umak za ovu odličnu tjesteninu

 Ale02/Getty Images/istockphoto
Ključno je da narezani patlidžan posolite i pustite da stoji sat vremena kako bi pustio vodu, kao i da ne zaboravite slanu ricottu

Priprema: 1 sat • Pečenje: 45 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:
400 g tjestenine
1 veći patlidžan
100 g slane tvrde ricotte
1,5 kg zrelih rajčica
2 režnja češnjaka
1 svežanj bosiljka
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i papar

Priprema:
Operite rajčice i stavite ih u zdjelu s vrućom vodom na desetak minuta. Ogulite ih, uklonite sjemenke i narežite na krupne komade. U loncu zagrijte ulje, dodajte usitnjeni češnjak i kratko ga prepržite pa dodajte rajčicu. U lonac ubacite listove bosiljka, prstohvat soli i malo papra, pomiješajte i pustite da se umak zgusne na srednje jakoj vatri. Operite patlidžan, narežite ga na kocke, stavite u cjediljku, posolite i pustite da stoji jedan sat kako bi pustio vodu. Popržite patlidžan na vrućem ulju. Skuhajte tjesteninu u posoljenoj kipućoj vodi, iscijedite ju i dodajte u lonac s umakom. Pažljivo pomiješajte pa dodajte pržene kockice patlidžana, a potom malo svježeg bosiljka. Poslužite u tanjuru i dovršite s naribanom slanom ricottom.

image
Ale02/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 04:21