Zdjelica puna aroma

Mljeveno meso s grahom posluženo na riži jelo je koje popravlja i najteži dan

 Elena_danileiko/Getty Images/istockphoto
Kada luk, češnjak i začini krenu mirisati iz tave, nećete moći dočekati da dovršite jelo i uzmete prvi zalogaj

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 40 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:
1 žlica maslinovog ulja
2 velika luka
3 režnja češnjaka
500 g mljevene junetine
1 žlica mljevenog kumina
1 žličica dimljene paprike
četvrt žličice cimeta
400 g pelata
250 ml goveđeg temeljca
400 g crvenog graha u limenci
riža

Priprema:
Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri i dodajte luk. Pržite ga dok ne omekša i postane proziran. Dodajte češnjak i pržite dok ne zamiriše, a zatim ga prebacite u zdjelu. Pojačajte vatru, dodajte junetinu u tavu i dobro je začinite, pritišući je drvenom kuhačom i razbijajući tako da posmeđi po cijeloj površini. Kad porumeni, iscijedite sok iz tave i bacite je, a zatim vratite luk u tavu s kimom, paprikom i cimetom. Kuhajte uz miješanje 2-3 minute dok ne zamiriše pa dodajte rajčice s prstohvatom šećera i goveđi temeljac. Pustite da zavrije i uz povremeno miješanje kuhajte 20-25 minuta dok se umak se reducira i zgusne. Dodajte grah i kuhajte još pet minuta, zatim kušajte, začinite i poslužite uz kuhanu rižu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 12:03