OVO JE PREDOBRO

Kažu da je o ovoj salati od krastavaca lako postati ovisan, a radi se na način koji sigurno još niste isprobali

 Vaaseenaa/Getty Images/istockphoto
U pripremu ćete trebati uložiti i malo snage, ali kada zagrizete u krastavac, shvatit ćete kako on može postati i puno više od onog što ste do sada poznavali

"Smashed cucumber salad" jelo je koje u Aziji i ostatku svijeta već neko vrijeme predstavlja veliki hit, radi se posebnom metodom usitnjavanja krastavaca, a kod nas je za nju malotko čuo. Tehnika kojom se krastavci obrađuju dolazi iz Kine i sve što je zapravo potrebno je laganim pritiscima krastavac izgnječiti, a zatim ga nasjeckati na komadiće. Na taj način koža krastavca puca, sjemenke se otpuštaju, a meso se razlomi u hrskave komadiće koje je, nakon što ih začinite soli i čilijem, teško prestati jesti.

image
Katesmirnova/Getty Images/istockphoto

Prije nego se bacite na pripremu ove salate, dobra ideja bit će opskrbiti se s nekoliko korisnih alata koji bi vam mogli olakšati pripremu. Krastavac, primjerice, prije pripreme omotajte u foliju kako biste ga lakše razlomili i kako ne biste napravili dodatan nered. Koristiti možete bat za meso, a još jednostavnija opcija bit će plosnata strana većeg noža. Zatim ga nasjeckajte i ubacite u cjedilo, posolite, a dodati možete i malo šećera pa pustite da stoji u hladnjaku da otpusti tekućinu, a ostane hrskav i hladan.

U nastavku ostavljamo recept za azijsku salatu s razlomljenim krastavcima, no vi je začiniti možete po samo svom ukusu. Primjerice, dobro će se složiti i s malo češnjaka, kopra, maslinova ulja i soli i papra.

image
Maksim Luzgin/Getty Images/istockphoto

KAKO NAPRAVITI SALATU?

U posudu stavite žličicu soli, žličicu šećera, dvije žlice rižina octa ili soka limuna ili limete. Dobro pomiješajte dok se šećer i sol ne otope. Dodajte dvije žlice sezamova ulja i dvije žlice soja sosa. Prelijte dressing preko ocijeđenih krastavaca, dodajte dva protisnuta režnja češnjaka i pahuljice čilija, sve još jednom dobro promiješajte, pospite sezamom i poslužite uz glavno jelo ili dodajte, primjerice, zdjelama s rižom i ribom ili piletinom.

image
Vaaseenaa/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 10:28