Priprema: 10 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcija: 2-4
Sastojci:
- 1 konzerva slanutka
- 1 režanj češnjaka
- sok pola limuna
- malo kumina
- 1 žlica tahinija
- 1 žlica maslinova ulja
- sol i papar
- povrće po želji (cvjetača, brokula, batat, mrkva, poriluk)
- maslinovo ulje za povrće
- začini po želji (dimljena paprika, kumin, za‘atar...)
- salata po želji (matovilac, bunarka, potočarka, zelena salata...)
- jaja po potrebi
Priprema:
Humus napravite tako da u blender ubacite konzervu slanutka s vodom u kojoj stoji, režanj češnjaka, sok pola limuna, malo kumina, maslinovo ulje, žlicu tahinija, sol i papar. Blendajte dok ne dobijete kremasti namaz.
Povrće po želji nasjeckajte na jednake komadiće, začinite soli, paprom, začinima po želji i malo maslinova ulja i ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva. Pecite dok ne poprime boju.
Poslužite uz humus i salatu po želji. Dodati možete i meko kuhana jaja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....